USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Києві затягують розгляд зловживань головного лісівника Волині

12 Квітня 2017 10:50
Наказ про проведення перевірки діяльності керівника ВОУЛМГ Олександра Кватирка «загубився» під час реєстрації у Міністерстві, - стверджує перший заступник голови облради.

Про це йшлося під час 13-ї сесії Волинської облради 12 квітня.

Перший заступник голови облради Олександр Пирожик повідомив, що після ухвалення сесією рішення 14 лютого щодо очільника ВУОУЛМГ Олександра Кватирка відповідні листи скерували в Міністерство аграрної політики та продовольства та в Державне агентство лісових ресурсів. Відтоді жодної відповіді від цих структур в обласну раду не надходило. Він розцінює це як неповагу до найвищого представницького органу області та порушення законодавства. З його слів, за інформацією від нардепів, у Києві в Міністерстві був підготований наказ про перевірку за викладеними фактами, і на час перевірки Кватирко мав бути відстороненим від роботи. Втім, цей наказ був підписаний, але «загубився» на стадії реєстрації. Які аргументи при цьому були задіяні, доводиться, мовляв, лише здогадуватися.

Олександр Пирожик нагадав, що після цього у Луцьк шкільними автобусами звозили лісівників, тобто, автобуси використовувалися не за цільовим призначенням. На запити в ОДА відповіли, що частина автобусів начебто їхала на планових техогляд у Луцьк, а частина – на конкурс екскурсоводів, а лісівників начебто підібрали по дорозі.

ЧИТАТИ ЩЕ: МІТИНГ ВОЛИНСЬКИХ ЛІСІВНИКІВ ПІД ОБЛРАДОЮ: ВЛАСНА ПОЗИЦІЯ ЧИ «З-ПІД ПАЛКИ»

Окрім цього, прокуратура відкрила провадження проти керівника Ковельського держлісгоспу щодо незаконної порубки дерев під виглядом санітарних рубок. Внаслідок цього було завдано збитків природі на суму 2 мільйони гривень. Також фіксували порушення у Цуманському та Колківському держлісгоспах. На запит заступника голови облради в державну аудиторську службу повідомили, що під час роботи на різних посадах Олександр Кватирко завдавав значних збитків. Так, у 2011 році збитки становили 5,826 мільйона гривень. Невідшкодованими досі лишаються 223 тисячі гривень. У 2014 році прокуратура розслідувала кримінальне провадження щодо 116 тисяч гривень завданих збитків . Те, що столичні відомства не дають згоди на розгляд питання щодо очільника ВОУЛМГ, зі слів Олександра Пирожика, «наштовхує на думки про те, що там відбувається».

ЧИТАТИ ЩЕ: У ГОЛОВНОМУ ЛІСНИЦТВІ ВОЛИНІ - ОБШУКИ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Лучанка Показати IP 12 Квітня 2017 11:13
Відстаньте від Кватирка! Хороша людина та хороший начальник!!!
до Лучанки до Лучанка Показати IP 12 Квітня 2017 11:50
Бідний Саша........
Богдан Показати IP 12 Квітня 2017 11:44
Сашко, хороший керівник!
до до Богдан Показати IP 12 Квітня 2017 14:54
Навіть Колісник Богдан, за час каденції не зумів зібрати жодного разу на посадку лісу всю верхівку волинського бомонду в один час і в одному місці. Тили в Кватирка по всіх даних дійсно неприступні. Необхідно міняти стратегію і тактику.
111 Показати IP 12 Квітня 2017 12:18
Знову Пирожик всплив, і не тоне .... ніяк не вгамується. Відстаньте вже від Кватирка, нарешті!!!!
АК 47 Показати IP 12 Квітня 2017 12:43
Та його до ордену тре представляти,мінімум "Героя Украіни"!))
Анонім Показати IP 12 Квітня 2017 13:19
А що зробив Пирожик для Волині за три роки керівництва в облраді? Подайте його звіт з фактами. До його язика, та приладнати віника, місто булоб ідеально чисте від сміття.
До Пиріжка Показати IP 12 Квітня 2017 13:25
Пропналізуйте, хто входить до хвракціі свобода, що вони зробили позитивного за своє життя і все стане зрлзуміло. Всю свою каденцію вони лише і піднімають питання про на їх куплену думку негативну роботу ВОУЛР, відпрацьовуючи свій гонорар. Прозвітуйте про свою роботу. Ми у вас скоро запитаємо, що саме ви зробили для нашого регіону.
Романюк Показати IP 12 Квітня 2017 16:31
Не кватирко часом будує собі дачі у Воротнівському заказнику загальнодержавного значення? Нагнали техніки, будівництво йде повним ходом... коли новосілля?
-ШАШКА- Показати IP 13 Квітня 2017 12:24
І НЕ ТІЛЬКИ У ЗАКАЗНИКУ. ЩЕ БУДИНОЧОК ВИРІС У СВІТЯЗІ САМОЛЮК "ВІДРОБЛЯЄ" СВОЄМУ ПАХАНУ ЗА ТЕПЛЕ МІСЦЕ. А ТЕ ЩО "на посадку лісу всю верхівку волинського бомонду ВІН ЗІБРАВ " ТО ЦЕ ЗАСЛУГА ЦИХ ВЗЯТОК ЯКИМИ ВІН ДІЛИТЬСЯ ІЗ ГУНЧИКОМ. І ДРУГ ДРУГА ВЕЛИЧАЮТЬ.СР..КО-ЛИЗИ. ЗАГНАЛИ ВОЛИНСЬКИЙ ЛІС В ГРОБ...ГАНЬБА
вітя Показати IP 13 Серпня 2017 04:37
яблоко від яблуні далеко не падає сашка позашлюбний син богдана колеса

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus