USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

У лікаря-трансплантолога вилучили майже мільйон доларів, йому оголосили підозру

4 Жовтня 2019 13:54
У результаті обшуків у завідувача відділу трансплантації та хірургії печінки Національного інституту трансплантології імені Шалімова вилучили приблизно мільйон доларів готівки, йому оголошено підозру.

Про це повідомила речниця столичної прокуратури Надія Максимець, передає Українська правда.

«840 тисяч доларів США були вилучені вчора з банківської скриньки лікаря-трансплантолога, затриманого на хабарі. З урахуванням всіх обшуків загальна сума вилучених коштів складає близько 1 млн доларів США», – розповіла Надія Максимець.

З її слів, лікарю вже вручили повідомлення про підозру за ч. 4 ст. 368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі).

Прокуратура звернулася до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу – тримання під вартою з альтернативою застави близько 3 мільйонів гривень.

3 жовтня стало відомо, що прокуратура спільно з СБУ і поліцією затримали у Києві на хабарі у 20 тисяч доларів завідувача відділу трансплантації та хірургії печінки Національного інституту трансплантології НАМНУ.

У МОЗ зазначили, що вкрай схвильовані цією ситуацією та сподіваються на об’єктивне та професійне розслідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 4 Жовтня 2019 14:11
Як таких людей можна випускати під заставу??? Взагалі потрібно ті долари віддати потребуючим людям на операції, або дітям. А його в тюрму і на тому все
Кулемет до Анонім Показати IP 4 Жовтня 2019 21:25
А хто буде оперувати якщо в тюрму? коментарі літо 2019 "Костенко Олег Геннадиевич врач от Бога. Он спас от смерти тысячи людей. Спасибо ему за помощь." "От всего сердца хочу поблагодарить высококвалифицирован ных хирургов, мастеров своего дела - Котенко Олега Геннадиевича и Федорова Дениса Александровича. Эти врачи спасли меня.Низкий поклон вам, те кто спасает человеческие жизни каждый день, те кто не боиться ставить вызов сложным телесным недугам, те которые не ищут лёгких путей и спокойной жизни, а ежедневно учатся, развиваются, движутся вперёд. Благодаря таким как вы ещё не совсем мы потеряли веру в отечественную медицину и веру в то, что есть профессионалы и у нас не хуже чем за границей. Я восхищаюсь вами , низкий поклон вам за ваш ежедневный подвиг, за сотни спасённых жизней, за радость родителей жизни детей которых вы спасли, за радость родных, которые благодаря вам не потеряли своих близких." "Котенко, врач от бога.Оперировалась у него. Не многословен, но знает своё дело. За операцию сумму не называл, сказал-" Сколько считаете нужным". Мы так и отблагодарили."
Психопланетарій, Лип Показати IP 4 Жовтня 2019 14:17
Не переживай доктор Хаус, поділимось по брацькі та відпустимо. Будеш ти далі працювати та брати хабарі, удачі.
Богдан Сташинський Показати IP 4 Жовтня 2019 14:31
Така стаття при СРСР - розстріл !!!
Кулемет Показати IP 4 Жовтня 2019 22:01
Коментар пацієнта 2018 рік "Олег Геннадьевич действительно мастер своего дела! Он спас жизнь нашему ребенку. Никто в Украине не мог помочь нашему сыночку, а он единственный кто вселил в нас надежду. Мы пол года ездили по разным больницам в разных городах где больше калечили, чем лечили нашего малыша. А приехав в Шалимова нам сделали операцию на третий день. Все прошло успешно. Сумму он не называл, мы сами его отблагодарили в день выписки. Дали столько сколько смогли."
ввв до Кулемет Показати IP 5 Жовтня 2019 14:22
Шось крепко коментарі від пацієнтів між собою схожі. Певно під замовлення писались
Пацієнт Показати IP 5 Жовтня 2019 13:30
Лікар думає, що пацієнти друкують гроші. Він знає, що хворі останнє продадуть щоби продовжити життя. За це - тюрма. В Україні є розумні молоді лікарі, але за таких Котенків вони не мають змоги навчитись і працювати. Такий ще є лікар в Рівному міська лікарня Жилінський А., Хмілецький В., там також все продається, сітка на грижі 700у.о., в день операції іде до 35 000 гривень.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus