USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У луцького АТОвця – обшуки: підозрюють «підкидання» доказів

25 Вересня 2017 20:10
Сьогодні слідчі обласного управління СБУ провели обшук в квартирі бійця батальйону Добровольчого Українського Корпусу. Шукали контрабанду, але не знайшовши, зі слів свідків, – підкинули спецзасіб відеоспостереження.

Про це повідомляють журналісти ТРК «Аверс».

Найпоширеніша стаття, за якою поліцейські складають адмінпротоколи – злісна непокора, а от у СБУшників увійшло в моду останнім часом знаходити у громадян так звані СТЗ – засоби відеоспостереження. Слідчі СБУ завітали з такою перевіркою до лучанина, атовця Серія Ковальчука. Начебто шукали контрабанду – цигарки, горілку, акцизні марки. Але, за дивним збігом обставин, знайшли «шпигунський годинник».

Адвокат Сергія Ковальчука Яна Чуріна стверджує, що оперативники допустили ряд грубих порушень під час обшуку.

«Не було власника житла, оперативники це проігнорували, привезли своїх понятих, не пояснили чому так відбувається. Я це все зафіксувала у протоколі огляду, було чимало порушень. Зокрема, оперативники проводили обшук у верхньому одязі, а це неприпустимо, бо невідомо, що вони там ховають. Вилучили якийсь годинник, моєму клієнту він не належить. Всі присутні це бачили, але ніхто не бачив звідки він його дістав.

За обшуками в квартирі Сергія Ковальчука спостерігали його товариші. Одному з них дії оперативників видалися підозрілими і передчуття його не підвело. Спритності слідчих міг би позаздрити навіть фокусник Девід Коперфілд.

Свідок обшуку Ігор Кінах каже, що помітив, як оперативник Мурахевич підкинув годинник в шафу, перед тим його заховавши в рукаві.

Сергій Ковальчук, в квартирі якого проводився обшук, називає дії слідчих замовними. Каже, що таким чином на нього тиснуть з метою залякування.

«Це тиск влади на патріотизм, їм не потрібні такі люди, які ходять зі своєю думкою. Нам неодноразово пропонували різні люди співпрацю з Володимиром Гунчиком, на що ми, звісно, не погоджуємося, бо нам не підходить така політика. Ми хочемо жити чесно, власне, за це і воювали», - каже Сергій Ковальчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анатоль_ Показати IP 25 Вересня 2017 20:32
От вже ті атовці
Патріот Показати IP 25 Вересня 2017 21:30
Атовці молодці! Це Гунчик не вихований! Час його закінчиться! Пенсія на носі!
Активіст Показати IP 25 Вересня 2017 22:20
А що далі? Це вам не маршрутчика за чотири гривні табуном тирити. Де акції протесту в підтримку Ковальчука? Не знаєте де проводити?
123 до Активіст Показати IP 26 Вересня 2017 11:09
Ну не звизди, нікого табуном, як ти виразився не тирили. Але, упоротих маршрутчиків виховувати теж потрібно.
Ну Показати IP 25 Вересня 2017 23:16
щож, часс наново вивчити пісню двайцятих років минулого століття і ввести її в дію. Слова її ось такі: Станьте до бою братя за волю, З ворогом лютим час зробити лад. Вже ревуть гарамати (в Луаньску і Донецьку) схаменися кате. Віддай, відай що не твоє назад. Хочемо волі, хочемо долі. Хочемо кращий будувати світ. Хочемо просвіти, хочемо летіти . Як птах, як птах в далекий світ.
ввв до Ну Показати IP 26 Вересня 2017 07:56
І до чого ця пісня ???????
12345 до ввв Показати IP 26 Вересня 2017 11:55
Да воно меле, само не знає що.
Українець Показати IP 26 Вересня 2017 22:16
Він сам робив зарази щоб робили обшуки
Прылиснеа Показати IP 26 Вересня 2017 23:03
А може вин ще и до бурштына замишаный щось сыльно схожый на одну особу цикаву
Тетяна Показати IP 12 Жовтня 2017 11:39
Не треба з атовців робити богів!!! Справжніх патріотів там вже менше 5%. Хлопці зі здоровим глуздом йшли туди спочатку. А зараз там або якісь свої інтереси або хоть там герой бо тут ніхто.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus