USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

У луцькому технічному ВНЗ – нова гуманітарна спеціальність

25 Січня 2018 15:51
Вже наступного навчального року на кафедрі гуманітарних наук та права Луцького національного технічного університету розпочнеться набір на нову спеціальність 252 «Соціальне забезпечення», на якій буде не менше 10 державних місць.

Презентація нової спеціальності за участю атовців та потенційних роботодавців і випускників відбулася 25 січня.

Так, для того, аби вступити на спеціальність, потрібні сертифікати з ЗНО з української мови та літератури, історії України, географії або математики.

Бакалавр із соціального забезпечення зможе працевлаштуватися у центральних та територіальних відділеннях Державної служби з питань праці, Державної служби ветеранів війни та учасників АТО, Державної служби зайнятості, Фонду соціального захисту інвалідів та Пенсійного фонду України. Навчаючись на спеціальності, студенти отримають знання з системи організації соціальних служб, правових основ соціального забезпечення, організації обліку соціальних виплат, основ бухгалтерського обліку, а також теорії і практики соціального забезпечення.
Як розповів ректор ВНЗ Петро Савчук, з 1 вересня нова спеціальність «Соціальне забезпечення» буде освоюватися студентами технічного вишу.

«В нас є дружні партнери – СНУ, які мають спеціальність «соціальна робота», але «соціальне забезпечення» - це набагато чутливіша спеціальність до реалій ринку та сьогодення. Ми напрацювали відповідний кадровий потенціал, матеріально-технічну базу та подалися на цю спеціальність у Міністерству освіти України», - зазначив Петро Савчук та додав, що загальний ліцензійний обсяг складатиме 50 осіб, зокрема не менше 10.

З його слів, соціальне забезпечення – це складова соціальної політики та стратегії держави, яка робить нас цивілізованими. Окрім того, студенти отримають можливість проходити практику в Польщі та Німеччині.
Своєю черго, декан факультету обліку та фінансів Алла Московчук розповіла, що соціальне забезпечення – це система заходів, які спрямовані на захист населення від соціальних ризиків, тож ця спеціальність буде потрібна, допоки існуватиме суспільство. З її слів, фахівець з соціального забезпечення повинен володіти організаційно-корекційними та психологічними навиками. У вузі, каже Алла Московчук, є можливість забезпечити соціально-правовий блок та економічну підготовку.
Як зауважила завідувач кафедри гуманітарних наук та права Оксана Жук, наразі в Україні розробляється стратегія соціального забезпечення, яка наближена до стандартів ЄС, тобто відкриття цієї спеціальності затребуваним в Україні.

«На Волині ця спеціальність відкривається вперше. На відміну від спеціальності соціальна робота, соціальне забезпечення має більш широкий спектр знань. Підготовка спеціалістів з цієї спеціальності буде складатиметься з 3 блоків: правових, економічних та соціально-гуманіарних дисциплін», - резюмувала Оксана Жук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанка Показати IP 25 Січня 2018 16:07
Цей університет взагалі треба закрити, а вони ще нові спеціальності вводять. Жах, одна курупція і професура нікудишня.
ЛНТУ Показати IP 25 Січня 2018 17:30
Петю нах треба гнати з Рижим і все буде ок
семьон семьонич Показати IP 26 Січня 2018 01:28
Да, ще з такою спеціальністю в Польщі на трускавках не робили. Хто в Україні працює за спеціальністю, 10% ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus