USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцькраді погодили реструктуризацію боргу для ДКП «Луцьктепло»

27 Вересня 2017 15:22
Для того, щоб розблокувати рахунки одного з найбільших комунальних підприємств міста, яке входить в опалювальний сезон з арештованими рахунками, сприяти реструктуризації боргів ДКП «Луцьктепло» керівництво підприємства закликало депутатів міськради.

Про це йшлося під час 31-ї сесії Луцької міськради 27 вересня.

Депутати підтримали проект рішення про погодження договору про реструктуризацію боргу за спожитий природний газ.

Документ внесли на розгляд депутатів після засідання бюджетної комісії. Керівник ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна пояснювала, що реструктуризувати борг підприємства потрібно для того, щоб розблокувати його рахунки.

Наразі 70 мільйонів гривень підприємство боргує НАК «Нафтогазу». Керівник підприємства просила реструктиризувати борги за 2010-2011 роки, які зараз обліковуються на підприємстві. Законом передбачено розрахунок на реструктуризацію на 5 років. Окрім того, просять реструктиризувти борги за 2011-2012 рік, які виникли перед «Волиньгазом».

Довідка ВН. Боргова історія «Луцьктепла» розпочалася з котельні на Карбишева, яку майже 20 років тому віддали в руки ТзОВ «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія». У 2007 році «Луцьктепло» заборгувало майже 30 мільйонів гривень ТзОВ, яке у 2011 році передало право вимоги боргу з «Луцьктепла» іншій фірмі.

Читати ще: ЗАРОБИТИ НА ЛУЧАНАХ: ЯК З КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ЗДИРАЮТЬ МІЛЬЙОНИ

У підсумку право вимагати борг отримала невідома фірма «Тепелен», яка й бажає зараз отримати від «Луцьктепла» 28 мільйонів. При цьому, борг – штучно подвоєний, адже за надані послуги «Луцьктепло» винне гроші іншій організації.

Як повідомила Валентина Малютіна, ДКП «Луцьктепло» перебуває в критичному стані і вперше входить в опалювальний сезон з арештованим рахунком.

Депутати Луцької міської ради проголосували за звернення до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та до голови Верховної Ради України Андрія Парубія з проханням вжити дієвих заходів щодо нормалізації діяльності ДКП «Луцьктепло», оскільки вкрай важке фінансове становище підприємства ставить під сумнів початок та проходження наступного опалювального сезону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Світлана Показати IP 27 Вересня 2017 16:52
який все-таки у нас директор! вболіває за колектив, при любій нагоді допоможе, відкрита для спілкування з кожним працівником!
Свєта до Світлана Показати IP 28 Вересня 2017 16:19
Прекрасний директор. Вся в шоколаді. Біографія правда не альо...ну то вже таке...
Миколайович Показати IP 27 Вересня 2017 21:39
Як може бути не в боргах підприємство яке нічого не робить для того щоб стати прибутковим? Вихід з складної фінансової ситуації підприємство знаходить перекладаючи витрати на споживачів шляхом збільшення тарифу. Жодної зацікавленості в тому щоб покращити ефективність виробництва немає - все-одно з бюджету гроші дадуть і на зарплату роздутому штату і на премії радникам та заступникам. А простим робочим зарплату по 3000 грн та й то за липень ще не розрахувались. Все що вміє керівництво це рити по 10 разів в одному місці та потім гроші в землю закопувати. Якби не теперішній директор то б Луцьктепла вже може й не було - вона хоч за людей думає. А до іншого керівництва поваги немає. Ні роботу нормально організувати ні ставлення до підлеглих нормального. Та ще й живуть там деякі не на одну зарплату...
Миколайовичжжот до Миколайович Показати IP 28 Вересня 2017 16:22
Саме так! Все керівництво негідники. Тільки директор за людей думає. Постійно. З ранку до смеркання - все за людей. А інші - паскудники)) Цар просто не знає...боярє погані.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus