USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У Луцьку адвокат намагалася «відмазати» водія, якого вдруге спіймали п'яним за кермом

12 Червня 2023 06:16
В обласному центрі Волині судили водія, якого вдруге спіймали п’яним за кермом. Адвокат правопорушника просила закрити справу, мовляв, немає доказів, які підтверджували б вину її клієнта.

Про це стало відомо з постанови Луцького міськрайонного суду.

У матеріалах справи йдеться про те, що ввечері 2 березня Богдан К. рухався на автомобілі HAVAL H2 вулицею Шопена, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння. Його огляд проводився у лікаря-нарколога в медичному закладі КП «ВМЦТЗ».

Дії керманича кваліфікували за ч. 2 ст. 130 КУпАП, а це означає, що його спіймали п’яним за кермом вдруге протягом року.

На розгляд справи правопорушник, який працює сушистом у ТзОВ «Осама Суші», не з’явився. А ось його захисник Кушнірук Ю.П. в судовому засіданні просила закрити провадження у справі за ч. 2 ст. 130 КУпАП у зв`язку з відсутністю в його діях події та складу інкримінованого правопорушення. Вона пояснила, що її підзахисний до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП не притягався, адже докази цього не надані. Факт керування її підзахисним авто або ж його зупинки працівниками поліції взагалі не зафіксований, а тому Богдан К. не є суб'єктом вчинення інкримінованого йому правопорушення.

Зі слів адвоката, під час оформлення адміністративних матеріалів щодо її підзахисного працівниками поліції було порушено вимоги порядків та інструкцій, а лікар-нарколог, який констатував факт перебування її підзахисного в стані алкогольного сп`яніння, не дотримався встановленої процедури під час здійснення медичного огляду. На її думку, вищенаведені обставини ставлять під сумнів усю процедуру огляду Богдана К. на стан алкогольного сп`яніння, а тому здобуті докази не можуть бути взятими до уваги при доведеності винуватості останнього у вчиненні адміністративного правопорушення за ознаками ч. 2 ст. 130 КУпАП.

Однак на переконання суду, вину водія керманича все-таки підтверджують докази, серед яких протокол про адміністративне правопорушення, довідка УПП у Волинській області, у якій йдеться, що Богдан К. має повторно вчинене адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП, постанова Луцького міськрайонного суду Волинської області, якою Богдана К. визнано винним та накладено штраф у розмірі 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Серед доказів також і відеозапис події, чек алкотестера з результатом 1,57 проміле та результат огляду в медичному закладі, адже з показниками драгера водій спочатку не погодився.

Натомість доводи адвоката обвинуваченого водія суд до уваги не взяв.

Врахувавши обставини справи, представники Феміди оштрафували Богдана К. на 34 тисячі гривень та на три роки позбавили його водійського посвідчення.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
До адвокатів Показати IP 12 Червня 2023 09:44
У вас совість є чи ви за бабки рідних продасте? П'яний за кермом це потенційний вбивця!!!! А ви їх стараєтесь відмазати...
Ну... Показати IP 12 Червня 2023 11:48
Це їхня робота, захищати всіх, навіть винних. Адвокат не може просто прийти і сказати ,,садіть його, хлопці, він винний, я все взнав,, :D
Андрій Показати IP 12 Червня 2023 17:25
0957867297 Трезвий водій. Нащо сідати пянючим за руль.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus