USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

У Луцьку адвокат та водій BMW, якого спіймали п’яним, затягували справу в суді: чи отримав правопорушник покарання

30 Березня 2024 23:45
В обласному центрі Волині водію BMW не вдалося уникнути покарання за п’яне водіння. Разом з адвокатом він не з’явився на низку судових засідань, але все одно отримав 17 тисяч штрафу та рік позбавлення водійського посвідчення.

Про це стало відомо з постанови Луцького міськрайонного суду.

Правопорушення було вчинено торік 18 грудня. Під час комендантської години водія BMW 328 Максима Л. зупинили на проспекті Відродження, 8. У нього були ознаки алкогольного сп’яніння. Результат драгера це підтвердив – 1,27 проміле.

На суд правопорушник не прийшов. 14 березня від його захисника Лавренчука О.В. надійшло клопотання, в якому просили відкласти розгляд справи. До цього такі клопотання надходили ще двічі.

Читати ще: У Луцьку п’яним за кермом спіймали керівника підприємства: адвокати стверджували, що водія побили

Своєю чергою суд вважав, що для Максима Л. були створені всі умови для реалізації його прав, в тому числі й можливість надати пояснення безпосередньо в суді. Але він свідомо не скористався таким правом, не з’являючись на судові засідання. Неявку Максима Л. суд розцінив як затягування розгляду справи.

«Поведінка Максима Л. та його захисника під час усього провадження по справі вказує на те, що особа, яка притягується до адміністративної відповідальності, недобросовісно користувалася належними йому процесуальними правами. У зв’язку з цим суд вважає неявку правопорушника в судові засіданні як намагання умисного затягування розгляду справи шляхом зловживання своїми процесуальними правами з метою уникнути адміністративної відповідальності за вчинене адміністративне правопорушення», – зауважив суд.

На переконання Феміди, вина Максима Л. повністю доведена доказами: результатом драгера, актом огляду на стан алкогольного сп’яніння, де в графі «з результатом згоден» чоловік поставив свій підпис, а також відеозаписом з місця правопорушення.

У підсумку правопорушника оштрафували на 17 тисяч гривень та на рік позбавили права керування транспортними засобами.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus