USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У Луцьку юні науковці отримали мікроскоп для досліджень. Фото

2 Грудня 2023 13:01
В обласному центрі Волині у рамках освітнього проєкту «Дитячий університет» юні вихованці гуртка матеріалознавства Малої академії наук отримали мікроскоп для досліджень від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Благодійники постійно підтримують маленьких науковців, надаючи їм реактиви та інше обладнання для досліджень.

Проєкт «Дитячий університет» організований Волинською обласною Малою академією наук та Луцьким національним технічним університетом за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Секцію матеріалознавства Малої академії наук проводять вже шостий рік поспіль. Раніше її відвідували старші школярі, але тепер сюди ходять і зовсім юні учні. Молодшу групу відвідують учні п’ятих-шостих класів, які приводять з собою молодших друзів.
«Ми маємо можливість виховати науковців з маленького віку, показати їм, як працює наука, та закласти в них дослідницький інтерес. У нас немає нудних домашніх завдань, ми постійно спілкуємося, працюємо у команді, тому часто діти з різних шкіл часто знаходять друзів за інтересами. Коли ці дітки підростуть, ми намагатимемося робити з ними наукові роботи», – розповіла професор ЛНТУ та керівник секції матеріалознавства Ольга Гулай.
Мала академія наук, зауважує науковиця, має постійну підтримку Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», зокрема благодійники надають канцтовари, реактиви, а сьогодні подарували мікроскоп, завдяки якому юні науковці зможуть досліджувати кристали.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода наголосила, що проєкт «Дитячий університет» дуже важливий для розвитку юних науковців.

«Ми бачимо, з яким захватом діти відвідують гуртки. Дуже приємно бачити ці спраглі до знань очі. Тому Фонд Ігоря «Палиці «Тільки разом» і долучився до цього проєкту. «Дитячий університет» відбуватиметься протягом року. Усі матеріали та обладнання, які потрібні дітям для проведення занять, забезпечуватиме Фонд. Щиро віримо, що в майбутньому ці діти будуть винахідниками, науковцями або ж лікарями, які прославлять Україну в усьому світі», – сказала Катерина Шкльода.
Ректор ЛНТУ Ірина Вахович, своєю чергою, наголосила, що для того, аби розвивати економіку країни, потрібні інновації. А щоб створювати інновації, потрібні люди і відповідне середовище для них.

«Наших дітей потрібно змалку привчати до науки. В ЛНТУ ми реалізовуємо концепцію «Дитячого університету». Вже з другого класу дітки займаються дослідами, відповідно уже формуються як майбутні науковці. Однак і досвідчені науковці, і юні дослідники потребують певного обладнання, щоб створювати інновації. Нині країна не має достатніх фінансових ресурсів для обладнання та наукових досліджень. Розуміючи важливість розвитку наукового потенціалу молоді, у низці проєктів нам допомагає Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Я дуже дякую за таку підтримку», – зауважила Ірина Вахович.
До слова, подарований благодійниками мікроскоп будуть використовувати для досліджень як юні дослідники, так і студенти та науковці Луцького національного технічного університету.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus