USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку хочуть створити новий комунальний медзаклад

23 Квітня 2021 14:08
Центр реабілітації учасників бойових дій планують відокремити від Луцького центру первинної медичної допомоги і надати йому статус окремої юридичної особи.

Про це стало відомо 23 квітня під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

Комісія розглянула проєкт рішення Про створення комунального підприємства «Центр реабілітації учасників бойових дій Луцької міської територіальної громади».

Як інформував очільник управління охорони здоров’я Володимир Лотвін, центр, що на проспекті Волі, 66а, запропоновано відокремити зі складу комунального підприємства «Луцький центр первинної медичної допомоги».

«Центр надає послуги учасникам бойових дій. Є пропозиція виокремити його з центру первинної медичної допомоги, аби він далі міг розвиватися в напрямку реабілітації. Оскільки реабілітація є окремим напрямком медичних послуг, передбачено окремі вимоги до спеціалістів тощо. Центр розпочав успішну роботу в цьому напрямку і має перспективу щодо удосконалення і розширення статутної діяльності», – сказав він.

Як додала депутатка, директорка Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська, центр надзвичайно потужний, європейського рівня, із прекрасною матеріально-технічною базою, із висококваліфікованими відданими фахівцями.

«За дуже короткий час його функціонування в місті Луцьку створений позитивний імідж. Дійсно, цей центр просто поламав наше бачення, яке залишилося з пострадянських часів, що все потрібно лікувати медикаментозно. На медикаментозне лікування ми поставили 5-10%, а на реабілітаційні заходи – 90-95%. У них – стільки реабілітованих за короткий час… Люди записуються з такими проблемами, які, я знаю, навіть не вирішуються за кордоном», – наголосила вона.

Згідно з проєктом рішення, окрему юридичну особу – комунальне некомерційне підприємство «Центр реабілітації учасників бойових дій Луцької міської територіальної громади» – буде створено з 1 липня 2021 року.

Статутний капітал закладу становитиме 1000 гривень.

До завершення проведення конкурсу на зайняття вакантної посади директора комунального підприємства «Центр реабілітації учасників бойових дій Луцької міської територіальної громади» та укладання контракту виконувачем обов’язків буде призначено заступника директора з економічних питань комунального підприємства «Луцький центр первинної медичної допомоги» Олександра Слабенка.

Члени комісії підтримали проєкт рішення. Далі його розглянуть на сесії міськради.

Нагадаємо, реабілітаційний центр для учасників бойових дій на базі центру первинної медичної допомоги відкрили в Луцьку в жовтні 2019 року.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus