USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку хочуть встановити меморіальну дошку одному з мерів

16 Червня 2020 15:26
Луцькі депутати вирішують місце встановлення меморіальної дошки пошани покійному ексочільнику обласного центру Антону Кривицькому.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження сьогодні, 16 червня.

Варто зазначити, що питання щодо встановлення меморіальної дошки пошани Луцькому міському голові Антону Кривицькому депутати уже розглядали на засіданні профільної комісії від 24 жовтня 2018 року.

Під час обговорення цього питання голова комісії рекомендував заявнику звернутися до Луцького національного технічного університету. Але там йому відмовилися допомогти, дивуючись, мовляв, чому саме до них лучанин звернувся. Саме тому заявник надіслав звернення до луцьких обранців громади повторно, зазначивши, що не зовсім розуміє їхні попередні рекомендації.

«Тоді колеги з управління архітектури знайшли певну причетність персони Антона Кривицького до ЛНТУ, але я, на жаль, уже не пам’ятаю, яку саме. Ми не маємо визначати доцільність і місце встановлення таблички. Саме тому я рекомендую скерувати цю заяву управлінню архітектури і містобудування та департаменту культури Луцької міської ради. Вони і повинні спільно визначити доцільність та місце встановлення таблички у Луцьку. І проінформувати про це заявника», – пояснив власну позицію щодо питання голова профільної комісії Андрій Козюра.

Інші депутати таке рішення підтримали.

Довідково:

Антон Федорович Кривицький з 1994 року тричі очолював міське самоврядування Луцька. У липні 1994 – березні 1998 р. – голова Луцької міської ради народних депутатів Волинської області. У березні 1998 – березні 2006 р. – Луцький міський голова Волинської області.

У 2006–2010 роках – начальник головного управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Волинської обласної державної адміністрації.

У грудні 2010 року став радником Луцького міського голови Миколи Романюка.

20 січня 2017 року помер у місті Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Лучани Показати IP 16 Червня 2020 15:33
Лучани і так його добре пам"ятають: фонтан ім Кривицького на Театральному майдані, пішохідний міст через залізницю в р-ні Варшавського ринку, підземний перехід біля Цуму. Вибачайте, якщо щось забув, але і на цих об"єктах було відмито не одну сотню гривень.
додік до Лучани Показати IP 16 Червня 2020 16:58
Нехай спочиває з Богом. АЛЕ. "Про мертвих або добре, або правду" - так повністю звучить латинський афоризм. Згадайте ще скільки дитсадків було продано (я особисто нарахував десь 5-6) + музичну школу...
Місцева жителька до Лучани Показати IP 16 Червня 2020 18:39
А як не мерзли і були цілодобово з водою не пам'ятаєте? Реконструкції Волі, Старого міста, Лесі Українки? Тролейбусні лінії на Вересневе, Гаразджу? 1 місця по благоустрою?...
Bogivaden до Місцева жителька Показати IP 16 Червня 2020 19:43
І ще для автора. Він напевно і не знає, що в Луцьку був довгобуд. Міст, який сьогодні з'єднує проспект Перемоги і Соборності (колись Малиновського). Рік, другий... З'їзди на К-Карого не побудовані. Дорожне покриття - щебінь. Невідомо, коли це закінчится. А доя того, щоб від кінотеатру Промінь потрапити на Соборності потрібно в автобусі (так саме в автобусі) проїхати по теперішніх Винниченка, Волі, Рівнеській, Відродження, Молоді, Соборності. Весело? Рішення Антона Федоровича відкрити міст в такому стані, як був. Так по щебеню, але за 5 хвилин від Променя. А не за годину. Не будьте бовдурами повторюючи нісенітниці. Шануймо те, що людина зробила для міста. Шануй
Просто Показати IP 16 Червня 2020 15:51
Ви ями залатайте на проспекті Волі, чи світло проведіть в двори...
Читач Показати IP 16 Червня 2020 17:14
Мудрий начальник був, доню виховав за Україну вона!
Лучанин Показати IP 16 Червня 2020 18:03
Комісія, порушуючи регламент міської ради, безвідповідально уникає від прийняття рішення, одночасно, всупереч своїх повноважень, переводить стрілки ! Ви визначайтеся з політичною доцільністю - то ваші повноваження. А місце розташування - то вже технічне питання. А то каламутите воду і робите все, щоби нічого не робити ! Осінню оцінимо вашу доцільність, не довго залишилось чекати !
Пропоную Показати IP 16 Червня 2020 18:24
Дошку на котельні по вулиці Карбишева
Народна прокуратура Показати IP 16 Червня 2020 18:53
Дуже неоднозначна особистісь. Якщо виходити з точки зору нереалізованих проектів і втраченого громадою майна, наслідки чого й досі не подолано, то, напевне, краще такої дошки не чіпляти. А от пам'ять Миколи Романюка навпаки вшанувати було б доцільно, бо людина тихо й без пафосу і пішохідний міст добудувала, і мости на Волі й Соборності відремонтувала, і вулиць з дворами багато відремонтувала, і на великій кількості старих будинків дахи замінила.
небайдужий Показати IP 16 Червня 2020 19:11
за які такі заслуги? На сабе і своє близьке оточення за роки панування непогано поробив, нічого не шкодував, а ось для міста - не можу згадати. В україні людина приходячи у владні структури різко змінюється в гіршу сторону. На передній план власні інтереси. Ця людина не виключення.
Bogivaden Показати IP 16 Червня 2020 19:22
Антон Федорович очолював місцеве самоврядування в Луцьку не з 1994, а ще до 1989 року. Це був перший раз. Потім вибори 1989 року. Це другий раз. Про це автор не згадав. Прикро. Можна багато говорити про нього. Але Він вже пішов у вічність. Тому або хороше. Або нічого. Він за своєї каденції "мера", яка розпочалася у 1989 році зумів у міській раді (за більшості) комуністів провести рішення про прапор над замком, про прапор над міськрадою. Він особисто Вячеславом Чорноволом був запрошений у Львів в оперний театр на спільне засідання демократичних рад І-Франківська, Тернополя, Львова. При ньому сипалалася обласна організація компартії. Неймовірні сутички біля теперішнього головного корпусу університету. Але і Він, і колишній очільник міліції міста Луцька (Сергій Володимирович) змогли знайти ту "середину", коли і організація зникла (я про партію), і трагедії не сталося. За його керівництваміською радою у вересні 1991 року було прийнято рішення про передачу будівлі обкому КиПиРиСи університету. А тепер "менеджери" та "управлінці" університету вважають, що Він ніякої дотичності до університету не мав. Так от знайте, що був проект рішення (тоді у 1991 році) про передачу будівлі обкому партії для міської ради. І тільки завдяки Антону Федоровичу будівля перейшла до університету. Схаменіться. Будьте люди... Він розпочинав свій ррбочий день о 6:00.Це огляд міста. О 7:00 вже прийом керівників з поза меж виконкому. Він мав неймовірне відчуття пунктуальності. На відміну від подальших керівників. За його каденцій набрали свого вигляду вулиця Лесі Українки, проспект Волі. А тролейбусні лінії до цвинтаря в Гаражджі та до Вересневого. Ми тільки десь за останні років чотири звикаємо до чистоти в місті. За його каденції це було обов'язковим. Його вже нема серед нас. Будьте люди... Бо горе вам буде. Тішуся, що міська рада приступила до розгляду питання про меморіальну дошку Кривицькому Антону Федоровичу. Спіть спокійно Антоне Федоровичу.
Юстас Показати IP 16 Червня 2020 21:00
Уточнення: Кривицький Антон Федорович працював в органах місцевого самоврядування з 1984 року, спочатку головою Нововолинського міськвиконкому, у 1987-1991 роках - головою Луцького міськвиконкому. У 1991-1992 роках він - перший заступник голови Волинського облвиконкому, у 1992-1994 роках - голова комітету інвестицій, будівництва, архітектури і містобудування Волинської облдержадміністрації. У 1994, 1998 і 2002 роках обирався Луцьким міським головою. Кандидат економічних наук. Нагороджений медалями "70 лет Вооруженных сил СССР" (1988 р.), "Ветеран праці" (1990 р.), орденами "За заслуги" ІІІ і ІІ ступенів (2003 і 2005 рр.). Звання "Заслужений економіст України" присвоєно у 1999 році.
До Юстас Показати IP 16 Червня 2020 22:01
Забули вказати генерал-майор бронетанкових військ (його похоронено з усіма військовими почестями) тільки незрозуміло яким танковим корпусом чи дивізією він командував.Мабуть вчена рада яка присвоювала науковий ступінь Кривицькому після того присвоювала собі квартири Кривицького
Лучанка до До Юстас Показати IP 17 Червня 2020 07:52
Він почесний громадянин України. Спіть спокійно в своїй квартирі, все законно(((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus