USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку колишню цукерню Mokka на Кривому Валу віднесли до пам'яток культурної спадщини

20 Жовтня 2021 22:29
Завершився суд у справі недотримання пам’яткоохоронного законодавства власниками найкращої модерністської споруди передвоєнного Луцька – Каси рільничих спілок (тепер «Укртелеком» на вулиці Кривий Вал).

Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуці начальник відділу охорони культурної спадщини Луцької міської ради Олександр Котис.

Ця будівля була зведена у другій половині 1930-х років архітектором Вітольдом Марчінковським. Окрім архітектури, це місце відоме тим, що тут працювала культова цукерня Mokka, в якій збиралася вся луцька інтелігенція на літературні і розважальні тусовки.

Волинський окружний адміністративний суд виніс вирок на користь відділу охорони культурної спадщини Луцької міської ради і зобов’язав власників таки укласти охоронний договір з відділом на цю будівлю. Раніше власники відмовлялися це робити роками.

«Перша перемога у справі охоронних договорів, а ще подібних відмовок по Луцьку багато», – йдеться у дописі.

Читати також: У Луцьку закликають підтримати видання книги про модерністську архітектуру міста

Як ми писали раніше, Волинська філія ПАТ «Укртелеком» відмовлялася визнавати будинок, так звану касу рільничик спілок, у Луцьку пам’яткою архітектури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 21 Жовтня 2021 07:07
Охоронці великі… На Ярощука треба було перемагати…
Народна прокуратура Показати IP 21 Жовтня 2021 10:21
Кондиціонери доведеться зняти
ЗнайЮ Показати IP 21 Жовтня 2021 17:49
Ну хоч одна якась позитивна новина.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus