USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку на місці Лесиного ясена посадили нове дерево

4 Листопада 2020 12:43
Новий шестиметровий ясен посадили на місці історичної пам’ятки «Лесин ясен». Старе дерево, біля підніжжя якого за переказами писала свої твори Леся Українка, у червні повалив буревій.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла начальник відділу екології Луцької міської ради Оксана Лисак.

Зі слів посадовиці, спочатку екологи мали намір «воскресити» історичний ясен методом живцювання із оригіналу, однак жоден із живців не прижився.

Тому на місці Лесиного ясена посадили нове шестиметрове дерево, яке власники приватного земельного наділу хотіли викорчувати у зв’язку із будівництвом.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що у травні спеціалісти з Національного університету біоресурсів із Києва мали приступити до робіт, пов’язаних із збереженням і лікуванням Лесиного ясена в Луцьку. Науковці стверджували, якщо ясен «оздоровити», він може простояти ще десятки років. Утім, 30 червня цього року через буревій він впав.

Нагадаємо, 5 жовтня 2020 року у Парку культури і відпочинку імені Лесі Українки українські, польські та білоруські літератори висадили ясени – у пам’ять про знаменитий Лесин ясен, який понад сотню років зустрічав гостей Луцького замку. Ініціатори створення скверу планують тут надалі проводити різноманітні культурні заходи.
Фото з особистого архіву Оксани Лисак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Рукаобличчя Показати IP 4 Листопада 2020 13:19
Ну от якого лиха там те дерево, яке закриває вежу, на фоні якої фотографуються туристи.
Лучанка Показати IP 4 Листопада 2020 13:55
Ото новина! Тепер місто може спокійно спати.
Zimba Показати IP 4 Листопада 2020 14:31
Знову ті самі граблі... Баобаб треба було посадити!
Спостерігач Показати IP 4 Листопада 2020 16:12
Не того посадили.
Фанні Показати IP 4 Листопада 2020 17:12
А табличка "Лесин ясен" тепер там має якусь силу й сенс?..
Мошко з Вульки Показати IP 4 Листопада 2020 18:17
Ну, і шо ж ви наробили ? Тепер на всіх 200 - гривневих купюрах треба дерво перемальовувти !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus