USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку підприємці протестували під ОДА проти касових апаратів

7 Лютого 2022 13:52
Під стінами Волинської облдержадміністрації підприємці влаштували акцію протесту. Вони вимагали внести зміни в закон про обов’язкове використання касових апаратів.

Про це розповіла Суспільному голова громадської організації «Приватних роботодавців торгівлі і комерційної сфери» Тетяна Іовенко.

Зі слів співорганізаторки, на акцію протесту зібралося майже 150 людей.

Натомість у поліції нарахували орієнтовно сотню учасників. Про це розповів начальник управління превентивної діяльності Нацполіції Волині Володимир Солоненко.

Читати ще: Через касові апарати підприємці збільшать ціни або підуть «у тінь», – Ігор Палиця

«Мало людей. Мали ще приїхати люди з Нововолинська та Ковеля. Але не змогли», – зазначила Тетяна Іовенко і додала, що більшість людей під ОДА – працівники кількох ринків обласного центру.
Такі ж акції, каже жінка, нині відбуваються ще в кількох містах України.
«Йде знищення системи спрощеного оподаткування, бо касові апарати – це вже загальна система оподаткування», – каже співорганізаторка акції. Зі слів Тетяни Іовенко, купівля, налаштування та обслуговування касових апаратів – дороге задоволення. Тож не всі підприємці можуть це собі дозволити.
До учасників мітингу з ОДА вийшов керівник обласного управління економіки Анатолій Банера. Підприємці передали йому звернення до центральних органів влади.

Читати ще: Щоб бізнес почав платити «білі» зарплати, необхідно знижувати податки, – Ігор Палиця

«Це питання не перебуває в компетенції облдержадміністрації. Ми ще раз проговоримо з організаторами їхні вимоги і передамо звернення в центральні органи влади», – зазначив Анатолій Банера.

Акція підприємців тривала майже годину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
Торгашам Показати IP 7 Лютого 2022 14:15
А кому потрібен ваш "бізнес" ???
Арафат до Торгашам Показати IP 7 Лютого 2022 16:13
Сказати, куди тобі йти? Чи, коли вони розкриваються - будеш їх годувати?
ботоксШМЯК до Арафат Показати IP 7 Лютого 2022 16:20
Ви були головна рушійна сила, головні агітатори за зе. Горлянки дерли, розказували які ж то пільги будуть від зе для малого бізнесу. Тому саме на вас відповідальність в цьому бидлані що у державі. Так що я особисто тільки за касові апарати, ви їх заслужили тв*рі!
Всім до Арафат Показати IP 7 Лютого 2022 16:51
Ці зажирилі рожі - найбільш злиденний прошарок суспільства !!!
Прохожий до Торгашам Показати IP 7 Лютого 2022 18:32
Ну вот, реакция чела у которого ниче не получилось в жизни в бизнес плане....
ВІРУС Показати IP 7 Лютого 2022 15:00
СПЕКУЛЯНТИ!!!
Анонім Показати IP 7 Лютого 2022 15:19
Чим дурніша влада, тим більше законів і податків, це факт
Печерний полішук Показати IP 7 Лютого 2022 15:46
Геть касові апарати та готівку, давайте розраховуватись трусами.
Лучанка Показати IP 7 Лютого 2022 16:04
А подвтки ми платимо за вас.Гнати їх поганою мітлою.Не вихлдить -в Польщу на лохину.
Арафат до Лучанка Показати IP 7 Лютого 2022 20:47
Заплати-но і за мене, раз ти така помічна
ПОКУПЕЦЬ Показати IP 7 Лютого 2022 18:22
А НА ДОРОГІ МОБІЛЬНІ ТЕЛЕФОНИ І ГАРНО НАПИСАНІ ТРАНСПАРАНТИ ГРОШІ Є?
Освідомлений Показати IP 7 Лютого 2022 19:07
падлюки,як зливати товар менше вхідної то на ура.депінгувати теж розумні. а як каса то здулись та прям як феміністки закудахтали.пропадіть з бізнесу гандони.
Владислав Показати IP 7 Лютого 2022 19:36
Повністю підтримую, потрібно було вже давно ставити касові апарати. Україна за прозорий бізнес. Тепер хоча б податки в державу підуть і з’являться в країни кошти. Надіюсь, що з цим ми будемо ближче до Європи. Ми за чесність! Слава Україні!)
Владислав Показати IP 7 Лютого 2022 19:39
Правильно зробили, що ввели касові апарати. Тепер бізнес в Україні стане «чистий», і кожен буде платити податок в державу!) Підтримуй державу! Слава Україні!)
Імя Показати IP 7 Лютого 2022 22:15
З касовим апаратом накруток не наробиш і доходи не приховаєш. Шабашніки звісно проти системи яку можна відстежити. Ще і податки прийдеться платити, як нормальний громадянин, фууу.
Микола Показати IP 8 Лютого 2022 09:01
Що ви дуркуєте. Встановлення ПРРО від ДПС коштує 0 гривень. Обслуговування 0 гривень. Кого ви дурите?
Катя Показати IP 8 Лютого 2022 11:25
Звичайно, базар нелегкий бізнес, кожна робота має свої мінуси. Але давайте будемо говорити так як є: базар - це перепродаж з божевільними накрутками, ціни збільшують не на скількись відсотків, а в рази. І приховування доходів, і їзда покупцям по вухах, і прямий обман. Зате крику скільки, що вони всіх утримують. Тому правильно касові апарати вводять, буде видно, хто, як і кого утримує
Фоп Показати IP 8 Лютого 2022 11:29
Місцеві бюджетні надходження від єдиного податку «фопів» за 2021 рік склали 34,8 мільярда гривень. Наприклад: 2 - група ФОП платить Єдиний податок - 1300,0 гривень - 20% від мінімальної заробітної плати, встановленої Законом на 1 січня 2022 року. Крім того, щомісяця ФОП платить 1430 гр. Єдиний соціальний внесок. 22% від мінімальної зарплати. Не залежно від того чи отримав дохід. Про що ви пишете? Хто податки не платить? Додаткове адміністрування призведе до часових і грошових затрат. Для покупців це тільки буде чергове здорожчання всіх видів товарів. РРО і облік це просто монополіям ринок треба розчистити,(одночасно продати програмне забезпечення і самі апарати), щоб потім вам же свій товар тулити по завищеними цінам, коли конкуренції буде менше. Всі пам'ятають ціни на лимони в карантин? Банка кукурудзи на ринку 15 гр. 50 коп., в Там- Тамі 25 гр. і. д.
Всім Показати IP 8 Лютого 2022 12:25
Сьогодні не питання, хто за кого голосував. в Політичному сенсі ФОПи завжди були і будуть недолугими. Сьогодні актуальним є збереження цього рівня бізнесу для економічного балансу та відносної стабільності. Тому Гетманцева потрібно відправити на... та задовільнити більшу частину вимог ФОПців.
Анонім до Всім Показати IP 8 Лютого 2022 14:07
Якщо порівняти скільки няньчились з власниками євроблях з категоричністю щодо ФОПів, то складається враження, що у вищих ешелонах влади є ті, хто зацікавлений в економічному та соціальному напруженні в Україні.
Торгаш Показати IP 8 Лютого 2022 12:41
Бюджетники, які ненавидять торгашів, ВИ в першу чергу залежите від держави і бюджету, який наповнюють якраз торгаші!!! Ви йдете в супермаркети і не бачите який достаток у їхніх власників, зато бачите який телефон в ''базарника''.... ВАС ''жаба давить'' , що хтось має більший статок ніж ВИ? Із-за РРО торгаші змушені будуть підняти ціни на товари, а заплатить за нього КІНЦЕВИЙ СПОЖИВАЧ, тобто всі МИ!!!!
Анонім Показати IP 8 Лютого 2022 19:20
Які коментарі))) Цирк на дроті)))) Якщо вже так ненавидите тих торгашів, то чого претеся кожен день на той базар?)))))
Андрій Показати IP 8 Лютого 2022 21:40
Я, чесно кажучи, в шоці з більшості коментаторів ! Більшість вважає що ФОПи які вийшли на протест це "базарники" ! ФОПи які вийшли це і базарники, і власники невеличких крамничок, і власники піцерій, кав'ярень, і ті що займаються всілякими перевезеннями. Люди привильно роблять що відстоюють свою позицію, бо наші "кєровніки" замість того щоб заводи будувати і робочі місця створювати, тільки думають як нічого не роблячи, за рахунок всіляких поборів і податків бюджет наповнити. Хтось з депутатів в багажнику 150 тис. $ возить і ні в кого не виникає питань, що за гроші, чи податки сплачені ? А бюджет пиз...ть, теж все нормально ? А в офшори скільки грошей заходить ? Там всі податки сплатили належним чином ! Може спочатку у Верховній Раді касові апарати встановити кожному депутату, а вже потім до людей чіплятися які самі собі на хліб заробляють без допомоги держави, і при цьому ще податки платять ?
Анонім до Андрій Показати IP 8 Лютого 2022 22:59
Саме ви того $€ депутата обрали, базарні бариги!
Андрій до Анонім Показати IP 8 Лютого 2022 23:30
Ну якщо для Вас значення ФОП обмежується "базарними баригами", то тут більше немає про що говорити... Розширюйте трохи кругозір. Можна подумати при інших президентах бюджет не "дерибанили" та гроші в офшори не заганяли ? Тільки зараз всі крадуть...
Реальний ФОП Показати IP 9 Лютого 2022 10:29
Луцьк, підприємці - це твій магазин у будинку, базарчик, кав'ярня в обідню перерву. Не дай їх знищити.
Фоп Показати IP 12 Лютого 2022 16:52
От так! Країни Європи відмовляються від рро. https://www.vinegret.cz/648260/minfin-chekhii-otkazhetsia-ot-elektronnogo-ucheta-vyruchki

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus