USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку планують створити Ситуаційний центр поліції

31 Травня 2018 22:58
Службовий автомобіль, розширення приміщення чергової частини ГУНП, придбання комп’ютерної техніки та безпілотника: правоохоронці просять Волиньраду виділити понад 7 мільйонів на облаштування Ситуаційного центру поліції.

Про це йшлося під час пленарного засідання 20 сесії Волинської облради 31 травня.

Депутати підтримали проект змін до програми профілактики правопорушень у Волинській області на 2016-2020 роки.

Нагадаємо, раніше начальник управління превентивної діяльності ГУ Нацполіції в області Володимир Солоненко пояснював депутатам, що до складу такого центру входитимуть служба 102, яка приймає звернення та передає їх диспетчерам, служба управління нарядами, чергова служба та ситуаційні аналітики, які в режимі онлайн збиратимуть інформацію про випадки та події, а також служба стеження, яка контролюватиме використання засобів електронного контролю та домашніх арештів.

Всі служби розміщуватимуться в одній будівлі, у сусідніх кабінетах і здійснюватимуть паралельне керування нарядами. Планують придбати дрон, який забезпечуватиме онлайн-трансляцію з місць проведення будь-яких заходів. Створення центру, на думку правоохоронців, значно покращить реагування нарядів на будь-які події та виклики, поліпшить прийняття управлінських рішень щодо вирішення проблем за кожною конкретною ситуацією.

В програму профілактики правопорушень в області на 2016-2020 роки за пропозицією ГУ Нацполіції внесли пункт щодо створення та розбудови Ситуаційного центру поліції. Загалом на реалізацію цього пункту потрібно 7,24 мільйона гривень, які правоохоронці просять виділити з обласного бюджету.

Зокрема, 2 мільйони потрібно для приведення приміщення для Ситуаційного центру у відповідність для використання за призначенням. Йдеться про розширення площі приміщення чергової частини ГУНП, будівельні та ремонтні роботи та прокладання волоконно-оптичних кабелів. Забезпечення обладнання Ситуаційного центру майном та іншими програмно-технічними засобами для належної роботи обійдеться в 3,94 мільйона гривень.

Передбачене придбання обладнання, майна та програмно-технічних засобів: комп’ютерної та оргтехніки; відеостіни; інтерактивного дисплею; безпілотного літального апарату; серверу для збереження відео з зовнішніх камер; забезпечення приміщень центру меблями. Ще 1,3 мільйона потрібно на придбання спеціалізованого службового автомобіля Ситуаційного центру та оснащення його відповідним обладнанням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
А сенс Показати IP 31 Травня 2018 23:31
В чому сенс, дати дитині ще одну нову іграшку? Ну будуть вони знати що де відбувається і що, вони комусь це розкажуть і все? Може треба міліцію створити яка могла б хоч щось робити, а не руками розводити, машини бити та людей на переходх збивати, ДАІ, яка могла б навести порядок на дорогах (десь об 22:30 навпроти зупинки старого ринку була збита людина, це що поодинокий випадок?). Так, для служб які б допомагали людям в охороні правопорядку цей центр міг би бути дуже хорошою допомогою, а для цих навіщо гроші викидати?
—— Показати IP 1 Червня 2018 06:38
Їм треба 1200 дронів... а не один, одного їм рівно на один день і хватить...)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus