USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

У Луцьку планують закупити нову техніку на комунальні підприємства

28 Вересня 2021 07:00
Луцькі комунальні підприємства планують частково оновити обладнання та спецтехніку за кошти держбюджету.

Про це йшлося під час засідання бюджетної комісії Луцької міської ради.

Як повідомив директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк, минулого місяця Кабмін затвердив порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток комунальної інфраструктури, у тому числі на придбання комунальної техніки. Субвенцію планують надавати підприємствам на здійснення авансового платежу за договором фінансового лізингу. Тож луцькі КП розраховують отримати ці кошти. Для цього необхідно внести зміни у відповідні програми розвитку комунальних підприємств та дати дозвіл на укладання договорів фінансового лізингу.

Зокрема, КП «Луцькводоканал» планує, що вдасться таким чином придбати дегідратор, навантажувач, станцію зливу стічних вод, колісний багатофункціональний екскаватор-навантажувач.

Також цими коштами хочуть скористатися ДКП «Луцьктепло» та КП «Луцькспецкомунтранс». Зокрема, «Луцьктепло» планує придбати аварійний автомобіль та екскаватор-навантажувач. А «Луцькспецкомунтранс» хоче закупити техніку з перевезення великих контейнерів для великогабаритних відходів.

Обсяг субвенції, яку може отримати місцевий бюджет відповідно до урядової постанови, становить не більше 30 мільйонів гривень. А документи Луцька міська рада має подати на адресу уряду до середини жовтня.

Члени комісії підтримали відповідні проекти рішень, які внесли керівники комунальних підприємств, та рекомендували ухвалити їх під час сесії.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олег Показати IP 28 Вересня 2021 09:05
Знову свіжі гроші, тендери, відкати... Як це все знайомо!
Лучанин до Олег Показати IP 28 Вересня 2021 10:13
Звідки знайомо,Олеже?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus