USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку побудують нову трансформаторну підстанцію

25 Вересня 2019 13:34
«Ігнорують екстрені ситуації та занедбали відведені їм землі» , - саме через це депутати Луцької міської планували відмовити в оренді землі ПРаТ «Волиньобленерго» для будівництва нової трансформаторної підстанції.

Про поновлення договору оренди землі ПрАТ «Волиньобленерго» для будівництва та обслуговування трансформаторної підстанції (ЗТП-49) на проспекті Волі, 6-в , площею 0,0123 гектарів, говорили під час засідання сесії Луцької міської ради.

«На початку сесії ми чули, що є проблема з комунікацією з ПрАТ «Волиньобленерго». То, мабуть, прийшов час поспілкуватися з цією приватною структурою, чому у них таке ставлення до підрозділів міської ради, які звертаються до них у критичних ситуаціях», - зазначив депутат Павло Данильчук.

Нагадаємо, коли 24 вересня під час ймовірної пожежі електрик з Палацу культури міста Луцька подзвонив в обленерго, аби повідомити про перепад напруги, йому сказали лише залишити заявку.

Радник міського голови, депутат Ігор Поліщук підтримав таку думку.

«Я повністю підтримую позицію колеги – відношення «Волиньобленерго» як до лучан, так і до інших органів державного самоврядування - неприпустиме. Коли вчора дзвонить працівник Палацу культури Луцька в екстреній ситуації й повідомляє, що сталося закорочення в електрощитовій, йому сказали залишити заявку. Також цікавить, до яких пір будуть відключення електроенергії на тролейбусних лініях? Думаю, прийшов час зустрітися з керівництвом підприємства і поспілкуватися», - зауважив обранець громади.

Також Ігор Поліщук наголосив, що «Волиньобленерго» - приватна структура, що отримує великі прибутки, сплатило місту лише 11, 5 мільйонів гривень у 2019 році.

«Це смішна сума, адже підприємство має великі прибутки», - акцентував Поліщук.

На це виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт відповів, що пропонує запросити керівників «Волиньобленерго» на засідання наступної сесії зі звітом.

Насамкінець депутат Петро Бойко зазначив, що у місцях, де виділена земля ПрАТ «Волиньобленерго», - зарості та сміття.

«Вони не косять бур’яни на своїх ділянках. Зокрема, така проблем є на проспекті Молоді 10а, Соборності 9, Молоді 5б. Територію не прибирають, земельна ділянка вся в заростях, мешканці скаржаться, самостійно розчищають ці ділянки, але ж земля – у власності «Волиньобленерго», наголосив Бойко.

Депутати прийняли рішення дозволити будівництво трансформаторної підстанції ПрАТ «Волиньобленерго», проте планують запросити представників підприємства на наступну сесію, аби ті прозвітували про свою діяльність перед обранцями громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 25 Вересня 2019 14:55
А 2 запитання: 1) Якщо ви вже дали дозвіл, то якого звіти ви тепер хочете? 2) На підставі чого вони вам мають звітуватися? Стратегічні підприємства поробили приватними, то чого тепер від них хотіти, посилають і будуть посилати.
Нато Показати IP 26 Вересня 2019 08:34
А після того, як залишено було заявку по телефону (так всі колцентри працюють), вони не приїхали? В чому суть претензій електрика палацу культури? Горить - вимикай вимикачі, викликай пожежних та енергетиків і чекай. Якщо горить сильно - потрібно ще й вогнегасником скористатись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus