USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку поліцейський поза службою наздогнав і затримав грабіжника

6 Лютого 2018 10:27
У неділю ввечері в Луцьку зловмисник вирвав із рук 60-річної жінки сумку з грішми та документами й намагався втекти. Грабіжника на місці вчинення злочину затримав черговий головного управління Національної поліції в області, майор поліції Олександр Гусак. Він перебував поза службою й став очевидцем правопорушення.

О 21 годині на вулиці Гордіюк в обласному центрі невідомий чоловік вирвав із рук 60-річної місцевої мешканки сумку. В ній знаходились майже 2 тис. грн. та документи. Жінка почала кликати на допомогу. Саме у той час по вулиці проходив оперативний черговий ГУНП, майор поліції Олександр Гусак, який у той день перебував поза службою. Поліцейський швидко зорієнтувався в ситуації, наздогнав і затримав грабіжника.

«Такий вчинок вартий поваги та може слугувати добрим прикладом належного виконання обов’язків поліцейського. Адже, в Законі України «Про Національну поліцію» чітко визначено, що поліцейський незалежно від місцезнаходження й часу доби зобов’язаний вжити необхідних заходів з метою рятування людей, надання допомоги особам, які її потребують», - наголосив керівник волинської поліції Петро Шпига.

Грабіжнику оголосили про підозру у скоєному злочині. Викрадене майно вилучили та повернуть власниці. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За фактом грабежу слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 186 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання, зокрема до чотирьох років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Мешканець Показати IP 6 Лютого 2018 10:50
Відразу видно, що колись служив у спецпідрозділі Грифон.
wassa Показати IP 6 Лютого 2018 11:30
Висловлюю шану і повагу працівнику

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus