USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Луцьку помер трирічний хлопчик, якому шукали донорів крові

7 Грудня 2021 09:12
У Луцьку помер трирічний Анатолій Юзепчук, якому терміново шукали донорів крові.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла засновниця БФ «З Богом у серці» Марія Бадалян.

«Світле сердечко нашого Толі перестало битися близько 6-ї ранку. Спочивай з миром, світле, як сонце, дитятко. Ти всім нам приніс дуже багато посмішок за цей рік. Нехай Господь прийме тебе в свої обійми, ангелику. Тепер тобі не болить», – плаче Марія.

Читати ще: «Толіку дуже погано». Щоб не померти, 3-річному малюку з Волині потрібні три донори крові в день. Відгукнувся лише один

Нагадаємо, трирічний Анатолій Юзепчук лікувався у дитячій онкогематології. Дитина хворіла з вересня 2020 року. Діагноз – лімфогранулематоз, гепатоспленомегалія. Станом на 5 грудня стан хлопчика був вкрай важкий. Для того, щоб підтримати його життя й стабілізувати стан, було необхідне переливання крові, але донорів критично не вистачало. 5 грудня 2021 року хлопчика перевели у палату інтенсивної терапії. Утім, попри заклики волонтерів, донори не відгукувалися, а для порятунку життя малюка їх потрібно було щонайменше троє на день. Через прогресування хвороби хлопчик помер.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Анонім Показати IP 7 Грудня 2021 09:59
Службу крові на Волині зруйнували чиновники Волинської облради. Життя дитини не має залежати від наявності волонтерів. Володимирську станцію переливання крові знищили, а вони здатні були забезпечити препаратами крові кілька регіонів, опікувались пошуком донорів. Що ж ви робите, чиновничкі!!!
Петро до Анонім Показати IP 7 Грудня 2021 11:11
Ніяка обласна рада таких рішень не приймає. Це наслідки "медрехФорми" попрошенка і її продовжувач "зе"., коли були знищені (читати : розформовані) санепідемстанції, інфекційні лікарні, вірусологічні лабораторії (здрастуй COVID). І врешті зн щена "служба крові" як і саме "донорство", що існує зараз лише на благодійності.
Анонім до Петро Показати IP 7 Грудня 2021 17:52
Волинські станції переливання крові є обласними комунальними закладами. В минулому році депутати облради проголосували за ліквідацію станції переливання крові у Володимирі-Волинському. Тепер її не існує. Так що, не все так просто
Vanhhh Показати IP 7 Грудня 2021 10:56
Батькам терпіння. Шкода що такі ангелочки не знаючи що таке життя залишають цей світ...
Анонім Показати IP 7 Грудня 2021 11:02
Очень жаль...покойся с миром, Ангелочек!
Знаю, що кажу Показати IP 7 Грудня 2021 17:11
Ви можете безкінечно говорити про винуватість чиновників, але спробуйте пошукати донорів один раз!!! І ви зрозумієте, що це самі люди не відгукуються!!!! Або бояться процедури (при цьому не бояться шкодити своєму здоров’ю, не бояться ризикувати життям у багато різних способів, а от кров здати дитині бояться!), або не мають часу, або просто відводять очі, ніби й не бачили оголошення. Все вам чиновникі винуваті. Служба крові працює без змін — аби тільки люди приходили !!!
Анонім до Знаю, що кажу Показати IP 7 Грудня 2021 17:59
В службі крові є така задача: організація збору крові, пошук донорів, виїзні забори крові, тобто лікарі їздили по районах, здійснювали забір крові, донорів заохочували коштами і талонами на харчування. Тепер це все знищено. Прийде донор - добре, не прийде - сидимо. І тепер препарати крові, які в лікарні мають бути в наявності безкоштовно, батьки мусять закупляти в аптеках задорого і шукати донорів самостійно. Це ж знущання! В системі охорони здоров'я не можна покладатись на волонтерство,
Луцьк до Знаю, що кажу Показати IP 8 Грудня 2021 10:21
Чуєш, знаючий ! А ти знаєш, що в станції переливання крові постійні затримки зарплати? Знаєш, що їм познімали доплати навіть за медстаж? Знаєш, що ліквідували цілу низку відділів і звільнили купу людей ? Знаєш, що вони на межі закриття? Знаєш, що вони не відомо на якому фінансуванні ? Якщо ні, то не тринди. Опорна станція переливання крові, від якої залежать життя тисяч людей нікого з можновладців не цікавить... Шкода....
Пірс Показати IP 7 Грудня 2021 20:34
Ви про що, люди?! Померла дитина,а ви срач влаштували. Не дай Боже такого пережити. Чому ніхто не звернувся до нас, армійців? Мої співчуття.
Анонім до Пірс Показати IP 7 Грудня 2021 22:25
Це не срач. Про причину трагедії треба говорити. Такого не повинно повторитись.
Лучанин Показати IP 7 Грудня 2021 22:41
Нехай спочиває з миром..... А на рахунок коментарів вище, то я взагалі не розумію як так сталось , що не було крові. Ніколи кров не вливалась хворому зразу від донора. Є своєрідний банк крові звідки беруть кров. Пряме переливання крові це зовсім інше. Якщо зараз дійсно така проблема з кровʼю, то МОЗ на на шибеницю і то всіх.
Микола Показати IP 8 Грудня 2021 01:42
Шкода дитинку,буду картати себе постійно...мав якраз йти на цьому тиждні.....
Ольга Показати IP 8 Грудня 2021 07:54
Багато років здавала кров для діток онкогематологічного відділення,тепер уже за станом здоров'я не можу.Дуже прошу,хто може здати кров,підіть і здайте!Там кожного дня діти чекають на вашу допомогу.Це краще ніж поститись чи "бити поклони в церкві"!
Донор до Ольга Показати IP 8 Грудня 2021 13:24
На думку приходять спогади, як пропагувалось донорство за часів сирисири. На підприємства приходили агітатори (можливо, з товариства "Знання"), і агітували людей ставати донорами. Зараз цю функцію мали би виконувати школа, коледж, церква, волонтерські організації. Наша Луцька "Краплина життя" - гарний тому приклад. Вони виконують колосальну роботу. Велике дякую за їхню роботу. Але таких мало.....На превеликий жаль, нв разу в церкві (-ах) не приходилось чути від духовних наставників про те, що бути донором крові - це добра справа. Або посмертне донорство - це теж добра справа. Що треба прийняти закон про "презумпцію донорства". (яка вже діє у Франції, Бельгії, Финляндії, Данії, Италії, Норвегії, Швеціїї, Іспанії і ..... Білорусі). Шановні святі отці (ксьондзи, раввіни, батюшки і т.д.) - долучайтесь до цієї благородної справи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus