USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку просять 3,5 млн, щоб вирішити проблему постачання питної води

24 Червня 2019 15:13
П’ять нових свердловин хочуть бурити в КП «Луцькводоканал», щоб надалі повноцінно забезпечувати містян питною водою.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 24 червня.

Депутати розглянули проект змін до програми підтримки КП «Луцькводоканал» на 2019-2020 роки. Як повідомив перший заступник директора підприємства Святослав Дмитроца, просять доповнити програму підтримки пунктом щодо відновлення Дубнівського, Омелянівського та Гнідавського водозаборів на суму 3,5 мільйона гривень.

На початку року з залученням спеціалізованої експертної організації підприємство здійснило обстеження всіх свердловин, які забезпечують Луцьк водою. На основі експертного звіту визначили низку першочергових заходів, які потрібно здійснити підприємству, щоб надалі була можливість повноцінного забезпечення лучан питною водою.

Зокрема, розглядають питання щодо буріння п’яти нових свердловин для того, щоб відновити баланс надходження води та питання промивання п’яти малопродуктивних свердловин, які дають до 35 метрів кубічних води на годину.

У суму 3,5 мільйона входять роботи з перепідключення водогонів, буріння нових свердловин та розробка проектів. Востаннє подібні обстеження свердловин здійснювали ще на початку 2000-их років, також не здійснювали робіт з буріння свердловин, замінювали лише насосне обладнання.

Члени комісії рекомендували підтримати проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Читач Показати IP 24 Червня 2019 17:01
Чому таку проблему досі не вирішено? Це лише 3,5 млн. грн.! Здоров'я громадян здається значно дорожче.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus