USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку волонтери та студенти реставрують Гостинний дворик

25 Серпня 2022 20:04
У Луцьку на вулиці Кафедральній, 4 навпроти музею «Лесина вітальня» волонтери реставрують Гостинний двір.

Про це розповів Суспільному голова громадської організації «Семиярусна гора» Любомир Дмитришин.

Зробити тут публічний простір для проведення різноманітних заходів запропонували луцькі урбаністи.

Зі слів Любомира Дмитришина, вартість проєкту – 387 тисяч гривень. 100 тисяч пожертв зібрала їхня організація, зокрема на «Спільнокошті», решту профінансував урбаністичний табір «Будуємо Україну Разом». Проєкт благоустрою розробив луцький урбаніст Данило Яловенко.

«Плануємо поставити ще вуличні меблі, невеличку сцену. Воно буде все модульне, переносне, його можна переміщувати», – каже лучанин.
Усі роботи проводять волонтери. Переважно – студенти з різних областей України. З 19 до 29 серпня тут триває урбаністичний табір.

Студентка з Коломиї Вікторія Лукащук каже, що вперше у житті перекладає кам'яну кладку. Дівчина вчиться на факультеті культурології.
Читати ще: «Війна за Незалежність»: показали уламки ракети та фрагменти літака зі знищеного луцького аеродрому

Приміщення, біля яких облаштовують публічний простір, – це міська комунальна власність. Раніше тут розташовувалися офіси громадських організацій, розповів директор департаменту молоді та спорту Луцькради Володимир Захожий. Але через аварійність приміщень орендарі з'їхали. Наразі будівля стоїть на аукціоні, триває пошук інвестора.

Гостинний двір Прайзлерів – це пам'ятка архітектури кінця 1880-х років, розповів Любомир Дмитришин. З його слів, Володимир Прайзлер – це чех, переселенець, який жив на Волині, він тут створив ресторан, готель, чеський клуб.

Читати ще: Луцькі вілли 1920-х. Елітний міський квартал для інтелігенції

«За рахунок створення простору ми хотіли б зробити це місце привабливим і звернути увагу на те, щоб цей будинок врешті реставрували», – каже волонтер.
Згідно з проєктом, Гостинний дворик після реставрації матиме такий вигляд
Згідно з проєктом, Гостинний дворик після реставрації матиме такий вигляд
Перший публічний захід в реставрованому Гостинному дворі планують провести цієї суботи, 27 серпня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus