USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку заборонили пересувні цирки з тваринами

1 Грудня 2016 12:45
Рішення про заборону пересувних цирків, які використовують у своїй діяльності тварин, яке декілька разів виносили на розгляд обранців міської громади, ухвалили депутати міськради.

Про це йшлося під час 15-ї сесії міськради 1 грудня.

Раніше під час засідання постійних комісій депутати висловлювали сумніви у доцільності затвердження такого проекту рішення. Так, мотивували це тим, що рішення про заборону пересувних цирків доцільніше ухвалювати в тих містах, які мають стаціонарні цирки.

Своєю чергою, директор КП «Ласка» Дана Новарчук стверджувала, що будь-яке дресирування передбачає знущання над тваринами.

«Практика показує, що у пересувних цирках неможливо створити умови, які будуть відповідати їх біологічним, видовим та індивідуальним властивостям, так як гастрольний характер діяльності не надає такої можливості . Так, наприклад, відповідно до Порядку для утримання ведмедя у неволі повинен бути облаштований воль'єр 30х3, в якому відповідно до його біологічних потреб повинен бути басейн та різні конструкції для пересування, як це приблизно у дикій природі. Але замість цього ведмедів тримають у клітках або в фургонах автомобілів, в спеку та в мороз, розмір якої може бути до десяти разів меншим, ніж передбачено Порядком утримання, без будь-яких засобів наближених до природних, що приводить до страждань тварини і суперечить здоровому глузду і ЗУ «Про захист тварин від жорстокого поводження», - йдеться у документі.

Проект рішення виносили на голосування декілька разів – під час другого повторного голосування він усе ж здобув підтримку обранців міської громади. таким чином, на території міста заборонили розміщувати пересувні цирки, які використовують тварин.

Нагадаємо, що під час сесії депутати також ухвалили програму регулювання чисельності безпритульних тварин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Микола Показати IP 1 Грудня 2016 13:08
А давайте заборонимо кінологічну службу при поліції. Адже там використовують собак, яких потрібно постійно дресирувати - а це знущання над тваринами.
Олег до Микола Показати IP 1 Грудня 2016 13:57
Працівник цирку?
Влад до Микола Показати IP 1 Грудня 2016 16:15
При поліції кінологи не використовують собак. Рятувалиьники,використовують їх для пошуково-рятувальних робіт із застосуванням спеціально навчених службових собак,в результаті врятовані людські життя. Я перепрошую Ви були в Кнологічних службах? Ви бачили як їх дресирують? Даю вам гарантію що ні.
пф Показати IP 1 Грудня 2016 14:01
пiдтримую!!!!!! давно пора!
Лучанка Показати IP 1 Грудня 2016 15:09
Молодці !!!! Цирки вже давно пора всі позакривати!
Дарья Показати IP 3 Грудня 2016 12:04
отличная новость! Я живу в Киеве и здесь многие люди тоже перестали ходить в цирк)))) условий никаких для животных

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus