USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку з початку року від домашнього насильства постраждали понад 100 людей, з яких семеро – діти

11 Травня 2022 17:55
У Луцьку з початку року поліцейські отримали близько 500 повідомлень про домашнє насильство.

Про це повідомляє пресслужба поліції Волині.

Це значно менше, ніж за аналогічний період минулоріч. Загалом за період з 1 січня по 1 травня 2022 року було здійснено 487 виїздів, з них підтвердилось 100. Від домашнього насильства у Луцьку постраждало 107 осіб – це 94 жінки, 6 чоловіків та 7 дітей.

На правопорушників поліцейські склали протоколи про адміністративне правопорушення за статтею 173-2 КУпАП.

Окрім цього, розпочато три кримінальні провадження за ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) та 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України.

47 особам винесено термінові заборонні приписи з такими обмеженнями: зобов'язання залишити місце проживання (перебування) постраждалої особи, заборона на вхід та перебування в місці проживання (перебування) постраждалої особи, а також заборона в будь-який спосіб контактувати з постраждалою особою.

На профілактичний облік «кривдник» поставлено 81 особу, з ними регулярно проводиться профілактична робота, аби запобігти повторному вчиненню правопорушень.

До притулку влаштовано двох постраждалих від домашнього насильства людей.

Читати ще: Про домашнє насильство можна заявити онлайн та анонімно: в Україні відкрили гарячу лінію

Поліцейські продовжують належним чином реагувати на кожне звернення та надавати необхідну допомогу тим, хто постраждав від насильства в сім’ї. Закликаємо громадян не замовчувати проблему, повідомляти про такі факти на 102.

Нагадаємо, у Волинській області працює три мобільні групи з протидії домашнього насильству.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus