USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку за пів мільйона придбають сміттєві контейнери

23 Червня 2021 23:39
Через подорожчання витратних матеріалів у Луцьку закуплять лише близько пів сотні нових контейнерів для збору сміття.

Про це стало відомо під час 13 сесії Луцької міськради.

Як повідомив директор КП «Луцькспецкомунтранс» Володимир Марценюк, на придбання нових контейнерів передбачено 500 тисяч гривень. Тендер на закупівлю контейнерів оголошуватиме департамент ЖКГ міськради.

Зі слів Володимира Марценюка, здебільшого цими контейнерами замінюватимуть ті, які вже потребують ремонту. А через подорожчання сировини, подорожчали й самі контейнери.

«У зв’язку з подорожчанням майже вдвічі цін на метал буде закуплено близько 40-45 контейнерів. На мою думку, це буде обмінний фонд для ремонту тих контейнерів, які знаходяться в не дуже хорошому стані», - пояснив він.

Нагадаємо, під час сесії депутати також ухвалили надання дозволу на розроблення проекту детального плану території в районі полігону твердих побутових відходів в селі Брище Луцького району. Це буде першим кроком до розширення площі полігону побутових відходів.

Цього року Луцька міська рада виграла грант, який дозволить придбати та встановити обладнання для очистки фільтрату на полігоні у Брищі та провести інші заходи, пов'язані з поводженням із відходами. Загальний бюджет проекту – 310,5 тисячі євро.

Також у Луцьку планують підвищити вартість вивозу сміття до 22 гривень.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus