USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку затвердили нове положення про ЦНАП

23 Грудня 2015 21:10
Чимало зауважень до тексту положення про Центр надання адміністративних послуг виникло у депутатів міськради.

Про це йшлося під час другої сесії Луцької міської ради 23 грудня.

Директор департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Лариса Карпяк повідомила, що Луцький ЦНАП – єдиний в Україні, де надають 282 адмінпослуги. За станом на 1 жовтня в ньому надали приблизно 99 тисяч послуг, а надходження до бюджету становили приблизно 12 мільйонів гривень. Витрати на утримання департаменту, разом із виплатою заробітної плати, становлять три мільйони.

У депутата Григорія Пустовіта виникло чимало зауважень до тексту нової редакції положення про ЦНАП. До прикладу, він просив пояснити речення «прийом заяв і клопотань для подальшого юридичного оформлення суб’єктам звернень прав, свобод і законних інтересів за їх заявою». Також він просив виправити незаконне, з його слів, положення «депутат має право звернутись із запитом до Департаменту ЦНАП з питань, віднесених до відання ради. Департамент зобов’язаний дати усну чи письмову відповідь на запит у строки і в порядку, встановлені радою відповідно до закону».

Відповідно до закону, відповіді на запити повинні надаватися не в усній, а виключно у письмовій формі. Його пропозицію про зміну у тексті положення колеги підтримали. Інші зауваження стосувалися неправильного вживання слів у тексті документу «начальник» замість «директор», окремих граматичних помилок тощо.

Депутат зауважив, що в нього немає претензій до роботи департаменту, однак у документі було допущено чимало помилок та навіть порушень закону. На його думку, текст проекту рішення попередньо не читали чиновники.

Також зауваження депутатів викликав пункт, що звучить «на посади директора та працівників Департаменту ЦНАП призначаються особи, що мають вищу освіту і необхідний стаж роботи в органах місцевого самоврядування або на державній службі за фахом». Лариса Карп’як зауважила, що в кожній посадовій інструкції прописаний необхідний стаж роботи.

На запитання депутата Бориса Смаля, чи зможе таким чином потрапити на роботу в департамент студент, керівник департаменту відповіла, що відбувався конкурс і п’ятьох студентів прийняли до складу департаменту. На думку депутата, пункт про необхідний стаж роботи дещо обмежує права людей, які мають знання та досвід, але не працювали в органах місцевого самоврядування. Цю пропозицію підтримали його колеги. Своєю чергою, таку зміну до тексту положення міський голова Микола Романюк назвав порушенням чинного законодавства (вимог Закону «Про адміністративні послуги»).

Після більше ніж півгодинної дискусії депутати усе ж одностайно затвердили положення про ЦНАП у новій редакції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Пустоцвіт Показати IP 24 Грудня 2015 08:22
Пустовіт перекваліфікувався з воєнрука у філолога. Особливливо цінна поправка про необхідність внесення м"якого знака в слово.
Асоціація підприємці Показати IP 24 Грудня 2015 09:16
Міська рада порушила законодавство. Вони прийняли документ без участі і обговрення підприємців. А даний документ є регуляторним актом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus