USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У луцьких дворах встановили 10 тенісних столів

22 Серпня 2018 13:32
Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» продовжує реалізовувати проекти, що розвивають спортивну інфраструктуру Луцька й області. У 2017 році в рамках проекту «Тенісний стіл у ваш двір» було облаштовано 18 столів для гри в пінг-понг. Цьогоріч установлено ще 10 таких столів на прибудинкових територіях міських багатоповерхівок, йдеться на сторінці Фонду.


На відкриття тенісного столу в дворі будинку, що на проспекті Відродження, 39, прийшла місцева малеча й дорослі. Розділити радість свята завітали й вихованці комунального закладу «Луцький міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Луцької міської ради» (приміщення «Олімпії»). Директор закладу Наталія Назарук каже,що облаштування тенісних столів – це хороша можливість забрати дітей від комп’ютерів, гаджетів та залучити до спорту. Стіл служитиме не лише місцевим жителям, а й тим, хто тренується у «Спорті для всіх». Адже одне з відділень закладу розташоване в цьому ж дворі.


– Ми працюємо з усіма категоріями населення. Хай хто до нас приходить, ми завжди готові вислухати, підтримати, навчити. До спорту стараємося залучати й дітей, і молодь, і навіть людей поважного віку. Наші провідні фахівці працюють з населенням, аби дати можливість себе реалізувати та змістовно провести дозвілля. Адже здорова нація – це перспективна нація, – зазначила пані Наталія.


Цього дня ракетки в руки взяли всі присутні – і дорослі, й малеча. Хтось уже мав навички гри в пінг-понг, а для тих, хто вперше спробував себе в цьому виді спорту, представники Луцької федерації настільного тенісу Валентин Юнчик та Андрій Котік провели майстер-клас.


– Ми показали елементарну техніку гри: як правильно тримати ракетку, як вводити м’яч у гру, відпрацювати удар. Адже, щоб грати в теніс, потрібно мати певні навички, – розповідає член збірної команди України Валентин Юнчик. – Теніс розвиває концентрацію, увагу, швидкість, координацію, ігрове мислення, адже гра дуже динамічна, потрібно швидко ухвалювати рішення.

Після презентації проекту всі присутні отримали смаколики та сувеніри від Фонду Ігоря Палиці. А вихованці центру «Спорт для всіх» – ще й новий інвентар для гри в настільний теніс.


Цікавішим відтепер буде дозвілля і в лучан, що проживають на Соборності, 23 та в сусідніх будинках. Кілька років тому у їхньому дворі Фонд облаштував майданчик для занять у стилі street workout. Цьогоріч жителі взяли участь у конкурсі «Тенісний стіл у ваш двір» та перемогли.

Голова ОСББ «Ліліт», що на Соборності, 25 Б, Галина Мельник каже, що лише в їхньому будинку понад 300 дітей різного віку. Тож стіл без діла точно не стоятиме.


Презентація проекту, як і годиться, відбулася з повітряними кульками, цікавими подарунками, солодощами та веселим настроєм. Активна дітвора навіть в чергу вишикувалася, аби зіграти в пінг-понг.

– Настільний теніс – доступний, зручний, масовий вид спорту, який не потребує додаткових затрат. Разом з тим, діти можуть себе в ньому реалізувати. Тож цілком можливо, що серед присутніх хлопчиків і дівчаток є майбутні чемпіони, – зауважив керівник програми Фонду «Волинь спортивна» Дмитро Піддубний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus