USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

«Королі корту»: у Луцьку – змагання з пляжного волейболу в новому форматі. Фото

2 Вересня 2023 20:24
У луцькому центральному парку відбулися змагання з пляжного волейболу під назвою «Королі корту». Правила гри в такому форматі відрізняються від класичної гри два на два. Незвичний турнір, який у місті проводять вперше, зібрав 19 пар учасників з усієї області.

Організували змагання Федерація волейболу міста Луцька та Волинський національний університет ім. Лесі Українки. Підтримку надали департамент молоді та спорту Луцькради та Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Довідка

У грі формату «Королі корту» беруть участь одразу п’ять команд. Дві перебувають на майданчику, решта чекають своєї черги. Майданчик умовно розділяють на королівську сторону (зазвичай ліва від судді) і сторону претендентів (права). Яка команда й де розпочинає, визначається жеребкуванням. Кожен розіграш розпочинається подачею команди з боку претендентів.

Якщо команда на стороні претендентів виграє розігрування, вони прямують на місце короля. А інша команда покидає корт і чекає своєї черги, щоб знову зіграти на стороні претендентів.

Якщо ж гравці на стороні короля виграють розігрування, вони залишаються там надалі й отримують один бал. Очко команди можуть набрати лише тоді, коли перебувають на стороні короля. У випадку програної подачі на стороні претендентів команда покидає поле ні з чим.

Сет у такому форматі грається на час – 15 хвилин. За цей період команда мусить набрати якомога більше очок. Пара з найменшою кількістю балів по завершенню вилітає. Решта проходять у наступний раунд.
Читати ще: «Спортивне життя триває»: на луцькому пляжі – волейбольний турнір. Фото

Серед учасників змагань – хлопці з різних районів Волині. Більшість із них давно займаються волейболом. Згідно з регламентом, 19 команд розділили на чотири групи. Упродовж змагань частина команд вибувала. Після дня запеклих баталій сформувалася четвірка фіналістів. Долю першого володаря Кубка луцького «Короля корту» визначали у 15-хвилинному сеті.
Переможцями змагань у підсумку стали хлопці із села Річиця Ковельського району, які жартівливо називали команду «Бразіл». Павло Струнець та Володимир Самарчук найвправніше тримали темп та концентрацію – саме ці якості у форматі «Королі корту» стають ключовими. Волейболісти набрали 20 очок.

«Ми вже давно граємо разом, а ще в нас є зріст – і в захисника, і в блокуючого гравця. У пляжному волейболі важливу роль відіграє вміння грати на блоці. Завдяки своєму напарнику, який показав хорошу гру в цьому компоненті, ми морально тиснули на опонентів, – розповів Павло Струнець. – У фіналі зібралася четверка найсильніших. Ми всі вперше грали в такому цікавому форматі, тому фінал був непередбачуваним».
Читати ще: Іскри летіли по піску: у Луцьку – турнір із пляжного волейболу. Фото

Продуктивно намагалися догнати опонентів Станіслав Савченко та Василь Котюх, однак посіли другу сходинку із 15 очками. Як зазначають, спочатку багато помилялися, а наприкінці, коли зібралися силами, не вистачило часу, щоб відігратися. Хлопці разом грають у волейбольній команді «Олюртранс», а також працюють у Державній службі України з надзвичайних ситуацій.

«Це новий формат для нас, а тому й цікавий. Граючи, бачимо свої помилки й шукаємо шляхи їхнього вирішення», – зауважили срібні призери.

Із результатом у 8 очок третє місце посіла пара з Луцька – Семенюк/Буткевич. Двійка із Ратного в складі Сарії та Глушка залишилася четвертою. Фіналісти отримали пам’ятні нагороди від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».
Менеджер Фонду Тарас Осадовський відзначив, що підтримка спорту в місті та області продовжуватиметься й надалі. З його слів, спорт – це емоційна розрада у важкий час та запорука здорового способу життя.

«Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» завжди радо долучається до підтримки різних ініціатив, зокрема і спортивних. Ми підтримали новий для міста вид пляжного волейболу, за яким було цікаво спостерігати й пізнавати його тонкощі», – наголосив Тарас Осадовський.
Формат «Королі корту» знайшов своїх шанувальників у Луцьку та припав до вподоби учасникам. Поспостерігати за інтенсивним спортивним видовищем зібралися відпочивальники та просто небайдужі містяни. Як розповідають спортсмени, місто отримало ще один спосіб цікавого проведення дозвілля.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus