USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Львові виготовили на 3D-принтері та встановили найлегший у світі протез

22 Вересня 2022 23:00
Найлегший у світі протез, надрукований на 3D-принтері, встановили у Національному реабілітаційному центрі «Незламні». Його отримав 33-річний Юрій Бахір. Він втратив руку внаслідок мінно-вибухової травми.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі Першого медоб’єднання Львова.

«Це другий такий протез у світі, встановлений українцеві. Перший в США за сприяння першої леді України Олени Зеленської отримала дев’ятирічна Саша з Бучі», – поінформували в медзакладі.

Раніше повідомляли, що в Національному реабілітаційному центрі «Незламні» Першого медоб’єднання Львова встановили перший біонічний протез руки TrueLimb. Це унікальна розробка американської компанії Unlimited Tomorrow. Це первинний протез. Його можна встановлювати одразу після загоєння ран на ампутованій кінцівці. Завдяки спеціальним сенсорам, скорочуючи м'язи, пацієнт може керувати протезом і рухати пальцями.
Національний реабілітаційний центр «Незламні» розпочав співпрацю з виробником біонічних протезів рук Unlimited Tomorrow у межах розширення програми протезування. У майбутньому завдяки глобальній організації Singularity Group, українському фонду Red Line та провідній креативній агенції Tabasco такими протезами планують забезпечити сотню українців.

«Протезування – це зараз один із пріоритетів нашої роботи, адже функціональних кінцівок потребують сотні пацієнтів. Наш обов’язок про них потурбуватися. І зараз ми можемо це зробити, використовуючи найсучасніші технології. Велику повагу викликає те, що партнери надають українцям біонічні протези безоплатно», – розповів генеральний директор Першого медоб'єднання Львова Олег Самчук.
У списку очікування на протез TrueLimb – уже кілька українських захисників. Серед них – 41-річний Олександр Яшук. Чоловік втратив кінцівку в боях біля Чорнобиля. Каже, функціональний протез йому потрібен, щоб бути корисним і незалежним.

«Там, у бою, коли я побачив, що руки немає, насправді зрадів, що хоч сам живий. Що я ще буду зі своїми рідними, побачу їх, а вони мене. І зараз ця рука для мене – це шанс бути незалежним і корисним. Я зможу їздити на мотоциклі й піднімати рамки з медом на пасіці. Це важливо», – каже воїн.
За словами генерального директора і засновника Unlimited Tomorrow Істона ЛаШапеля, партнерство з реабілітаційним центром «Незламні» стало результатом спільних інтересів у допомозі постраждалим в Україні та підтримці якомога більшої кількості людей із протезами кінцівок.

«Ми вважаємо це кроком до нашого бачення підвищення якості та доступності протезів у глобальному масштабі», – додав ЛаШапель.

У лікарні зазначають, що всі, хто потребує протезування, можуть звертатися до Національного реабілітаційного центру «Незламні» за телефоном 0 800 333 003.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus