USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У НАБУ – обшуки, повʼязані зі справою Гладковського

23 Квітня 2019 13:07
Державне бюро розслідувань проводить обшук у приміщенні Національного антикорупційного бюро. Про це повідомляє джерело theБабеля у правоохоронних органах.

Обшук проводять на підставі ухвали Печерського районного суду міста Києва. Він повʼязаний зі справою про розкрадання в оборонному секторі та з імовірною причетністю до цього позаштатного агента НАБУ Євгена Шевченка.

В ухвалі суду згадується розслідування журналістів Bihus.Info та інтервʼю з агентом НАБУ Євгеном Шевченком, який співпрацював із бюро безкоштовно.

ДБР отримало право на один обшук та один доступ до документів.

«Надати слідчим... дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, а саме до оригіналів матеріалів кримінального провадження №52017000000000651 від 28.09.2017, які можуть містити охоронювану законом таємницю, що перебувають у володінні Управління внутрішнього контролю Національного антикорупційного бюро України, за адресою: м. Київ, вул. Сурикова, 3, з можливістю ознайомлення з матеріалами кримінального провадження та вилучення копій документів, що стосуються залучення ОСОБА_3 до негласних слідчих (розшукових) дій», — йдеться в ухвалі суду.

«Особою_3» є Євген Шевченко.

theБабель звернувся за офіційним коментарем до Державного бюро розслідувань, але там поки не відповіли.

Журналісти видання Bihus.Info опублікували розслідування про махінації в оборонній сфері, де фігурують колишній перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський і Нагадаємо, Гладковського відсторонили від посади після корупційного скандалу. За інформацією журналістів «Bihus.info», син Гладковського, якому на той момент було 22 роки, разом із партнерами організував приблизно у 2015 році постачання контрабандних російських деталей для військової техніки. При цьому, державні оборонні підприємства переплачували за товар у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво концерну «Укроборонпром» знало про шахрайські оборудки і давало на них згоду. За даними фактами НАБУ розпочало власне розслідування.

Також повідомлося, що Олег Гладковський був почесним консулом Сейшельських островів, а через цю дипустанову проводилися оборудки задля уникнення сплати податків з придбаних за кордоном картин. Раніше йшлося про те, що фірма Гладковського отримала півмільярда за таємними угодами.

За інформацією журналістів, НАБУ знало про підозрілу діяльність компанії «Оптимумспецдеталь».

За мовчання вони три роки отримували хабарі мінімум з осені 2016 року. Тоді відомство передало «Укроборонпрому» список ненадійних фірм, в якому була й ця компанія. Фірма продала Харківському бронетанковому заводу приціли для танків за втричі завищеною ціною на суму близько 14 мільйонів гривень. Посередником цієї угоди, згідно з розслідуванням, був позаштатний агент НАБУ Євген Шевченко. А видалив «Оптимумспецдеталь» зі списку штатний детектив НАБУ Дмитро Литвиненко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus