USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У «Нафтогазі» спростовують, що тарифи на тепло зростуть утричі

27 Травня 2022 12:16
У Національній акціонерній компанії «Нафтогаз України» запевняють, що тарифи на газ та тепло залишаться незмінними.

Про це йдеться у заяві пресслужби компанії.

Зазначається, що 10 травня 2022 року на засіданні Кабінету міністрів було схвалено проект закону «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання протягом дії воєнного стану та подальшого відновлення».

Законопроектом, серед іншого, передбачено запровадження мораторію на підвищення цін на природний газ і тарифів на теплову енергію й супутні послуги.

«Інформація, яка була поширена в низці засобів масової інформації стосовно того, що «в Україні ціна на опалення буде підвищена втричі», є маніпулятивною», – заявили у «Нафтогазі».

В компанії зазначили, що «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» на виконання умов трирічних договорів з підприємствами теплокомуненерго (ТКЕ) дійсно встановила нові ціни на газ. Запланований з 1 червня 2022 року перегляд цін був однією з умов договорів, які ТКЕ добровільно уклали минулого року з «Нафтогазом». А умови трирічних контрактів узгоджувалися урядом.

У пресслужбі пояснили, що схваленим Кабміном законопроектом передбачено, що частина міжнародної фінансової допомоги для України буде використана для стримування підвищення тарифів.

«Цими коштами буде компенсовано різницю між економічно обґрунтованими і поточними тарифами, зокрема для ТКЕ. Цей механізм також дасть можливість ТКЕ розраховуватись за новими цінами на газ з «Нафтогазом» та погасити прострочену заборгованість», – зазначили в пресслужбі.

Як повідомляли, компанія «Нафтогаз Трейдинг» в рамках трирічних договорів планує підвищити ціни на газ для підприємств теплової комунальної енергетики більш ніж утричі – до 29,392 тис. грн/тис. куб. м (з ПДВ).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Василь Показати IP 27 Травня 2022 19:01
В цьому "нафтобрехні" мабуть все маніпуляція.Це досить небезпечно у воєнний час.бо підриває довіру до уряду.Те,що вартість газу буде збільшуватись-це закономірно.Але потрібно якось логічно пояснювати населенню дану ситуацію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus