USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.92

У Рудому лісі окупанти не лише рили окопи, а й жили: ЗСУ показали масштаби їхньої безглуздості

6 Квітня 2022 23:19
У Чорнобильську зону окупанти завели понад 10 тисяч одиниць техніки, тікали із зони 5 днів.

ТСН вдалоcя проїхати нелегкий шлях через розбиті мости, заміновані ліси та спалену техніку, аби дістатися до зони відчуження.

Чорнобильська зона була захоплена російськими військовими, які прийшли з боку Білорусі. Але зараз вже майорять українські прапори. Зазвичай потрібен дозвіл, аби сюди проїхати, але не цього разу. Місцевий самосіл Леонід Олексійович підсумовує нашестя росіян. «Сказати, що ми бачили армію, – ні, це були вандали, які все пограбували, все, що можна вкрасти», – каже чоловік.

Перша перепона на шляху до зони – двічі підірваний міст біля села Черевач. Єдиний спосіб спуститися – це драбина.

У місці, де був музей радіаційної техніки, всю техніку розтягли, аби зробити блокпости. Забруднене тут закопують в землю, але окупант власноруч розкопав могильники.

«Де відстійник техніки, дуже багато накопаних позицій, ми здивувалися, бо в 500 метрах багато накопаних позицій, а вони там копали свої позиції, капоніри, бліндажі», – кажуть військові.

Військові показують, що окупанти, які доокопувалися в Рудому лісі, – це не легенда. Тут не просто накопані окопи, а й свідчення, що вони тут жили. Тут не можна бути довго, та в окупантів тут блокпост. Мішки для позицій привезли із собою – це було борошно з Курська, а ще аж з Алтайського краю.

Читати ще: Перша смерть від променевої хвороби: близько 100 російських окупантів «спробували» Чорнобиль

Нагадаємо, російські війська вторглися у зону відчуження й окупували ЧАЕС 24 лютого. 31 березня окупанти, які захопили Чорнобильську АЕС та інші об‘єкти у Зоні відчуження, двома колонами вирушили в бік українського кордону з Білоруссю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus