USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У селі біля Луцька виготовляють окопні свічки для військових. Для чого вони потрібні

30 Травня 2022 08:39
У Торчині молодь взялася виготовляти окопні свічки для військових. Першу партію відправили у Сумську область та на схід України. Матеріалів потрібно небагато, зате користі і тепла буде багато.

Зробити окопну свічку нескладно, тож долучитися до доброї справи може будь-хто, йдеться у сюжеті 12 каналу.

До російського вторгнення люди не задумувалися або й не знали про окопні свічки. Нині ж партіями відправляють їх для наших захисників. Доброю справою зайнялася і молодь Торчина. Їхні свічки вже гріють військових на Сумщині та сході України. Основна перевага таких свічок – горять близько чотирьох годин.

«На них можна і гріти їжу, і зігріватися, тому вони дуже корисні», – каже волонтерка Ольга.

А ще ні дощ, ні сніг, ні вітряна погода цим свічкам не завада. З їхньою допомогою можна розпалити багаття навіть з мокрої деревини, обігріти невеликий бліндаж чи укриття. До слова, літр води на такій свічці можна нагріти за 25-30 хвилин. А для того, щоб її зробити, потрібно небагато.

Матеріали або купують, або приносять жителі громади. Тришаровий гофрований картон ріжуть на смужки, скручують, а після цього вкладають у бляшанку. Віск же дрібно нарізають і перетоплюють у каструлі. Ґніт бажано вийняти, але якщо це не вдається, можна дістати його вже з гарячого воску. Матеріал, кажуть, годиться будь-який: парафін, бджолиний віск чи просто старі свічки.

«Бажано не мішати природній і штучний віск», – пояснює волонтер Роман.
Віск потрібно постійно помішувати, щоб не пригорав, і не доводити до кипіння. Коли усе готово, бляшанку з картоном заливають воском. По вінця не потрібно, віск все одно закріпиться.

Усе це, кажуть торчинці, роблять з душею та для своєї країни, мужністю якої захоплюються.

Молоді люди запевнили, що будуть і надалі не тільки виготовляти окопні свічки, а й робитимуть усе, що бодай трохи наближає перемогу України у війні проти Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus