USD 39.56 39.90
  • USD 39.56 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вчителі луцької гімназії за канікули виготовили для військових 500 окопних свічок

8 Січня 2024 08:44
50 вчителів Луцької гімназії № 20 на канікулах збиралися для виготовлення окопних свічок. Від початку повномасштабної війни педагоги вже передали українським бійцям їх понад п’ять тисяч.

Як розповіла Суспільному вчителька початкових класів Ангеліна Мельник, у гімназії навчаються понад 750 дітей, працює 88 вчителів.

На канікулах вчителі збиралися щоранку і працювали, поки не зроблять усе заплановане. Матеріалами допомагають волонтери. Педагоги уже підготували партію з понад 500 окопних свічок.

Для свічок використовують картон, інколи шишки, заливають бляшанки воском або парафіном.

«Беремо звичайні баночки, які йдуть на сміття, і звичайний гофрований картон, який викидають. Трішки діти на уроках робили, трішки після уроків», – говорить вчителька обслуговувальної праці Алла Панасюк.
Читати ще: Луцькі школярі вчилися виготовляти окопні свічки для військових

Вчителька української мови та літератури Тетяна Поліщук розповідає: її чоловік другий рік боронить Україну на Донеччині.

«Виготовляємо окопні свічки, за допомогою яких хлопці можуть і зігріти себе, і звісно підігріти собі щось їсти. Кожна наша маленька допомога – це велика допомога для них», – додала Тетяна Поліщук.
Прийшла допомогти педагогам мама двох учнів Аліна Жукова. Лучанка розповідає: її чоловік нині теж на сході. Зі слів жінки, окопні свічки передають для усіх військових, які звертаються за допомогою.
Читати ще: Лучанка разом з однодумцями виготовила понад три тисячі окопних свічок

«Така шишка може горіти 4 – 6 годин, на ній можна легко, я думаю, закип’ятити кружку води», – говорить жінка.

Після завершення канікул педагогам також допомагатимуть учні гімназії, які теж долучаються до волонтерства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus