USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У семи нежитлових приміщеннях Луцького району облаштують помешкання для медиків та вчителів

15 Квітня 2021 17:21
У Городищенській сільській громаді ФАПи, які більше не використовують за призначенням, переобладнають під соціальне житло для медиків, педагогів, працівників культури та інших соціально незахищених верств населення.

Про це стало відомо під час засідання сесії Луцької районної ради 8-го скликання.

Йдеться, зокрема, про закинуті ФАПи в селах Журавники, Зелене, Квасів, Лобачівка, Скірче, Стрільче та Ярівка.

Так, 18 грудня 2020 сесія Горохівської міської ради прийняла рішення про передачу цього майна у комунальну власність. У зв’язку із постановою Верховної Ради про утворення та ліквідацію районів Луцька райрада є законним правонаступником комунального майна Горохівської міськради.

Як зазначив депутат від політичної партії «ЗА Майбутнє» Петро Олешко, якщо приміщення буде зруйнованим через те, що не використовується, то ліпше нехай приносить користь.

«Хай люди беруться за справу, якщо хочуть. Це потрібно для блага громади, аби медики і вчителі не їхали працювати за кордон. Ми першими в Україні таке робимо», – сказав голова районної ради Олександр Омельчук.

Він зауважив, що, наприклад, у селі Зелене Луцького району є медик, яка має двох діток, і їздить на роботу в Берестечко.

Депутати райради одноголосно проголосували за те, аби нежитлові приміщення Городищенської сільської громади переоблаштували у житло для представників медичної галузі, освітян, працівників культури та інших малозахищених категорій населення.

Варто додати, що соціальне житло можуть надавати і як службове з правом подальшої приватизації.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
дідо Показати IP 15 Квітня 2021 17:58
Дайте людям зарплату.щоб вони могли орендувати те що хочуть. Для чого плодити совкову "ніщєту" росселеням по бараках у яких навіть ремонт не можна зробити.
Лучанин Показати IP 15 Квітня 2021 18:52
А фельшери вже по селах не потрібні? Ми ж здорова молода нація. Шкода тільки, що думалка не у всіх працює так як слід, особливо відразу, коли стають депутатами.
Микола Показати IP 15 Квітня 2021 19:34
А хто дозволив Омельчуку розпоряджатися чужим майном. Він ніхто для Городищенської громади.
Лучанин Показати IP 15 Квітня 2021 20:12
Мінус мені певно поставив один з тих депутатів. Бо думаю простий селянин зі мною буде згідний
Анонім Показати IP 15 Квітня 2021 21:16
І тут продавці будматеріалів заробляють.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus