USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У США планують створити електронний долар

28 Лютого 2021 16:48
У США заговорили про створення електронного долара. Федеральна резервна система (ФРС) шукає шлях, як зробити це правильно, без негативних наслідків для банківської системи.

Про це повідомляють Фінанси24 з посиланням на Global Times.

Згідно із заявою глави Федеральної резервної системи США Джерома Пауелла на слуханнях в банківському комітеті Сенату США зараз обговорюється питання доцільності електронного долара.

«Ми дуже уважно вивчаємо питання того, чи вводити електронний долар. Це питання, яке розглядають світові центробанки. Є значні технічні та регулятивні питання у зв’язку з тим, як це робити», – сказав він.

ФРС насамперед планує широко консультуватися з громадськістю про ведення такої ініціативи. Пауелл вважає, що долар є резервною світовою валютою, і вони несуть відповідальність за те, щоб зробити це правильно.

«Нам не треба бути першими, ми повинні зробити це правильно. Але це те, у що ми інвестуємо час, праця», – зазначив голова ФРС.

Своє зацікавленням введенням цифрової валюти озвучила також міністерка фінансів Джанет Єллен. За її словами, це може призвести до «швидших, безпечніших і дешевших платежів».

Нагадаємо, лідером у розробці національної цифрової валюти можна назвати Китай. Країна почала над цим працювати ще у 2019 році. Головною відмінністю цифрових юанів від популярних криптовалют є те, що вони розробляються центральним банком країни. Отже, вони контролюються єдиною владою, а не децентралізованою системою, керованою користувачами зі всього світу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus