USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Коли розпочнуть будувати школу в Стобихівці?

1 Квітня 2019 22:15
В селі Стобихівка Камінь-Каширського району селяни вже понад десять років чекають на будівництво нової школи. Старе приміщення школи збудоване ще у 1974 році і розраховане лише на 70 учнів, наразі тут навчається понад 260 дітей. Ще у 2018 році губернатор області Олександр Савченко пообіцяв батькам, що будівництво розпочнуть, проте цього так і не відбулося. Зараз місцева влада обіцяє, що будівництво розпочнеться вже у квітні цього року, йдеться на сайті народного депутата Ірини Констанкевич.

Торік батьки розпочали акцію протесту і у вересні минулого року дітей до школи не пустили.

«Немає дітям де навчатись, школа є не настільки аварійною як тісною. Навчання проводиться у три зміни. Народжуваність в селі збільшується, тому через рік не буде в школі де посадити дітей, або третя-четверта зміна, а заняття закінчуватимуться о 20.00», - розповідає директор школи Юлія Сущ.

У рамках робочого візиту Стобихівку відвідала народний депутат України Ірина Констанкевич, яка у червні 2018 року із коштів фонду соцеконому спрямувала півмільйона гривень на будівництво цієї школи.

Місцеві чиновники запевнили нардепа, що будівництво розпочнеться вже у квітні цього року, забудовник вже виграв тендер, закладені кошти у держбюджеті, однак потрібне спів фінансування і на районному рівні, які у свою чергу повинні виділити з бюджету 650 тисяч гривень.

«Валерій Дунайчук (ред. голова Камінь-Каширської РДА) підтвердив, що адміністрація надала гарантійний лист на співфінансування у розмірі 650 тисяч», - каже Ірина Констанкевич.

З метою вирішення всіх питань по будівництву школи буде скликана позачергова сесія Камінь-Каширської районної ради, тож маємо сподівання що цього разу чиновники дотримають свого слова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus