USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Тегерані розмістили траурні плакати, присвячені збитому українському літаку

12 Січня 2020 20:29
Мешканці Тегерану розмістили у місті траурні плакати про збити літак «Міжнародних авіаліній України». Зробили це задля підтримки рідних жертв авіакатастрофи, яка трапилася зранку 8 січня.

Усі плакати підписані словами «Ми усі страждаємо разом з вами» та «Співчуття сім’ям загиблих», повідомляє 24 канал з посиланням на ТАСС.

На одному з плакатів намальований літак, який розсипається на людські серця. На іншому – карта Ірану, викладена пелюстками троянд.
Також є плакати з числом 176 – кількість жертв внаслідок авікатастрофи літака під іранською столицею Тегераном.
Імовірно, поява таких плакатів є частиною акцій протестів, які проходять у країні. Студенти вийшли на вулиці проти влади, яка довгий час замовчувала, що збила український літак.

Як повідомлялося, уранці 8 січня український літак Boeing 737 авіакомпанії МАУ розбився біля Тегерана: 167 пасажирів та 9 членів екіпажу (українці) летіли до Києва – не вижив ніхто. Серед загиблих – 11 українців.

Катастрофа сталася приблизно за годину після того, як Іран атакував ракетами американські бази в Іраку.

Згодом Іран визнав, що літак розбився після того, як в нього влучили кілька ракет протиповітряної оборони – це підтвердила влада країни 11 січня. До цього такі заяви робили лідери низки західних країн (Канада, США, Велика Британія, Нідерланди) з посиланням на інформацію власної розвідки.

Кількатисячні протести в Тегерані
спалахнули ввечері 11 січня – невдовзі після того, як влада країни зізналась, що її військові випадково збили ракетою літак МАУ з 176 пасажирами на борту. Протестувальників обурило те, що влада Ірану 3 дні намагалась приховати правду про трагедію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus