USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Смерть брехунам!»: трагедія з українським літаком викликала масштабні протести в Ірані

11 Січня 2020 18:51
У суботу, 11 січня, після офіційного зізнання Ірану в збитті українського літака Boeing 737, на вулиці столиці країни Тегерану на знак пам’яті 176 жертв трагедії вийшли мітингувальники.

Активісти, в основному молодь, озвучили гасла проти уряду, пише Обозреватель.

Так, зокрема студенти Технологічного університету імені Аміра Кабіра під стінами Корпусу вартових ісламської революції скандували: «Смерть брехунам! Смерть диктатору!»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У «БОЇНГ» МАУ ПУСТИЛИ РАКЕТУ, БО НЕ МОГЛИ ЗВ'ЯЗАТИСЬ З КОМАНДУВАННЯМ. КОМАНДИР ЗІЗНАВСЯ В БАЖАННІ ПОМЕРТИ

Протестувальники також заявили, що відставки представників влади їм недостатньо – народ вимагає справедливості. Мітинг переріс у зіткнення з поліцією.

Відзначимо, не зважаючи на те, що збили український борт, більшість загиблих були саме іранцями.
Нагадаємо, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Вранці 11 січня іранські військові оприлюднили заяву на державному ТБ, у якій визнали свою відповідальність за авіакатастрофу.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна наполягає на повному визнанні вини Ірану за збиття літака МАУ, проведення розслідування та повернення тіл загиблих. Глава держави підкреслив, що крім того, офіційний Київ очікує від влади Ірану виплат компенсацій, офіційних вибачень по дипломатичних каналах.

Також Офіс президента опублікував фото з отворами від уражуючих елементів у корпусі літака.

Секретар РНБО повідомив, що тіла загиблих українців повернуть на Батьківщину 21-22 січня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
PEACE!!! Показати IP 11 Січня 2020 21:57
Це насправді вільні адекватні люди можуть вийти з такими гаслами!!! Це вам не вишиванку натянути на брихливу шкуру і вити Слава Ураїні!!! ЛЮДИ ХОЧУТЬ ПРОСТО ПРАВДИ!!! Як нам до них далеко...
хехъ до PEACE!!! Показати IP 12 Січня 2020 08:39
"правд", выходит, много. Есть совковая правда, есть украинская. Все зависит от того, кто - какую правду хочет услышать, по сути - ищет что он с этого поимеет))
22 Показати IP 11 Січня 2020 23:46
грьобані американські вуха і тут стирчать...баламутять свої майдани... почитатайте про операцію "Аякс" і Мохамеда Мосадика - справжнього патріота Ірану
хехъ до 22 Показати IP 13 Січня 2020 04:51
кто же геволюцию в семнадцатом взбаламутил? после чего концлагарей на террритории Совка стало больше, чем на территории Германии?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus