USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У чотирьох містах Волині безкоштовно встановлять 1500 лічильників газу

22 Березня 2019 12:47
Компанія «Волиньгаз» до 1 травня цього року встановить близько 1 500 індивідуальних лічильників газу в містах Луцьку Ковелі, Нововолинську та Володимирі-Волинському, йдеться на сайті установи.

Прилади обліку газу передбачені для побутових споживачів, які проживають у квартирах та приватних будинках і використовують газ лише для приготування їжі.

Зі слів газовиків, безплатні прилади обліку газу допоможуть споживачам у майбутньому зекономити кошти. Цьогоріч лічильниками оснащують помешкання, в яких встановлені тільки газові плити та відсутній будинковий лічильник. Монтаж лічильників здійснюється відповідно до сформованих графіків.

Безплатні індивідуальні прилади обліку газу (лічильники) фахівці газорозподільної компанії встановлюють за рахунок інвестиційної програми ПАТ «Волиньгаз», яку затвердила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

За словами директора технічного газової компанії Сергія Галянта, зараз чимало побутових споживачів відмовляються від цих безплатних лічильників, не впускають до будинків газовиків. Пояснюють, що вигідніше їм поки газ споживати без лічильників. Але ж лічильник - саме те, що вбереже споживача від стрибків норм, які за два останні роки змінювались дуже часто.


«Відповідно до закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» у помешканнях волинян зараз встановлюємо безплатні індивідуальні прилади обліку

газу за рахунок інвестиційної програми ПАТ «Волиньгаз». Тим, хто відмовляється пояснюємо, що в таких випадках наші працівники оформляють Акти про порушення і абонентів переводимо на граничні норми споживання за наявності централізованого гарячого водопостачання 9,8 м3 на 1 людину =

83,78 грн. у разі відсутності централізованого гарячого водопостачання - 18,3м3 на 1 людину = 156,45 грн., як того вимагає Кодекс газорозподільних систем», - розповів Сергій Галянт.


Також фахівці газорозподільної компанії на зборах, під час зустрічей із квартиронаймачами, представниками ОСББ обговорюють і разом планують графіки встановлення лічильників газу, щоб якісно та вчасно встановити прилади обліку та підключити газ в помешкання людей. ПАТ «Волиньгаз» формує графіки і повідомляє споживачів природного газу про встановлення безплатних приладів обліку газу в домівках. Про дату та період встановлення населення також дізнається з оголошень, які газовики розміщують заздалегідь на під’їздах житлових будинків.

Із приводу встановлення лічильників газу споживачі можуть звертатись до Центрів обслуговування клієнтів:

у м.Луцьку - на просп.Молоді, 14 А, у м.Ковелі - вул. С.Бандери, 34 А. Також зателефонувати за такими номерами: у м.Луцьку для оформлення заявки на встановлення безплатного вузла обліку газу – (0332) 77 69 16, (0332) 77 69 60 або (067) 403 32 61. У м.Ковелі – (03352) 3 09 42, у м.Нововолинську – (03344) 2 54 65, у м.Володимирі-Волинському – (03342) 2 39 61.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Споживач Показати IP 22 Березня 2019 15:40
Та невже,а що ви"співали"ще рік тому.Понаставляли ВОГів і "видумали",що це такі собі"загальні" лічильники,хоча це вузли обліку газу будинкові.А тепер різко прозріли,бо до 2021 року у всіх квартирах мають бути лічильники (ЗАКОН).Не встановите-санкції.
здравомислячий до Споживач Показати IP 22 Березня 2019 22:58
Схаменувся Волиньгаз!Вже давно було пора встановлювати газові лічильники!
Споживач Показати IP 22 Березня 2019 15:43
До речі в оголошеннях ви пишете,що це вузли обліку газу індивідуальні,що є повною маячнею.Не маніпулюйте споживачами,вам дорожче буде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus