USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

У Володимирі-Волинському відкрили відділення гемодіалізу

21 Січня 2020 22:19
У місті Володимир-Волинський відкрили відділення гемодіалізу. Відтепер володимирчани зможуть отримувати необхідну допомогу в комфортних умовах і в зручний для них час.

Відділення працюватиме на базі Володимир-Волинського територіального-медичного об'єднання, пише Район.Володимир-Волинський.

Відкритя відділення відбулося за присутності народного депутата України Ігоря Гузя, міського голови Петра Саганюка, його першого заступника Ярослава Матвійчука, головного лікаря Володимир-Волинського ТМО Олександра Клачука.

Як інформують у Володимир-Волинській міській раді, наразі в місті та районі є близько 10 пацієнтів, які потребують діалізу. На жаль, за останні роки збільшилася тенденція захворюваності цукровим діабетом, що призводить до ниркової недостатності. Відкриття відділення дасть змогу проводити сеанси для хворих, які до цього лікувалися в сусідніх містах.

Це перший крок маленької лікарні, де востаннє нові відділення відкривались багато років тому. На разі Володимир-Волинський переймає досвід сусіднього Ковеля, де посилено працюють у цьому напрямку та вже зараз проводять успішні операції з трансплантації органів.

У відділенні працюватиме 2 лікаря, є 4 ставки середнього і молодшого медичного персоналу. З їх підготовкою володимир-волинським медикам надзвичайно допомогли ковельські колеги, а особливо керівник Ковельського МТМО Олег Самчук.

Приміщення, яке складається з 3-х палат та додаткових кабінетів, було відремонтоване за кошти місцевого бюджету. На ці витрати спрямовано понад 800 тисяч гривень. Також встановлено 4 апарати «штучної нирки» загальною вартістю понад 4 мільйони гривень. До слова, це найновіші та сучасні діалізні апарати «BELLCO Italy 2020».

Пацієнти з постійною потребою діалізного лікування проходитимуть процедуру, яка триватиме 3-4 години тричі на тиждень.

Велика заслуга у відкритті нового відділення начальника відділу з питань охорони здоров’я виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради Тетяни Ващук та працівників ТОВ «Лізоформ-Белко-Медтронік».






















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дед Показати IP 24 Січня 2020 00:16
брехня))) не відкрили а тупо під чергові строки підганяли)))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus