USD 40.65 41.05
  • USD 40.65 41.05
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.20

У Волиньраді порушили питання несправедливих виплат для сімей загиблих воїнів

23 Травня 2024 21:25
Попри те, що російсько-українська війна триває з 2014 року, наявні суттєві розбіжності в фінансовій підтримці родин загиблих у період АТО/ООС і сімей загиблих від початку масштабного вторгнення.

Про це 23 травня на сесії Волинської обласної ради розповів депутат Андрій Бокоч.

До нього як депутата облради неодноразово зверталися родини загиблих військовослужбовців, які віддали свої життя за Україну до початку масштабного вторгнення – в період АТО/ООС. Вони нарікають на відсутність у державі єдиного підходу до сімей загиблих у різні етапи російсько-української війни.

«Наявна неврегульована ситуація розділяє членів родин загиблих. Відповідно до постанов Уряду, одноразова грошова допомога в разі загибелі під час захисту України військовослужбовця у 2014 році становила 500 прожиткових мінімумів (609 тисяч гривень). Згодом розмір одноразової допомоги підняли до 750 прожиткових мінімумів», – сказав обранець громади.

Читати ще: Які соцвиплати можуть отримати ветерани та родини загиблих військових у Луцькій громаді

Схожа ситуація спостерігається теж із пенсійним забезпеченням родин загиблих в АТО/ООС.

«Прошу проінформувати про заходи, які проводять у контексті підтримки та соціального захисту родин загиблих в АТО/ООС, підняти перед центральними органами влади питання щодо необхідності покращення соціального захисту родин загиблих в АТО/ООС, зокрема щодо необхідності збільшення грошових виплат», – сказав Андрій Бокоч.

Свій депутатський запит він адресував голові Волинської ОВА Юрію Погуляйку.

Депутати облради підтримали запит колеги на голосуванні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Пропоную. Показати IP 23 Травня 2024 22:16
За різницею у виплаті звернутись до Петрп Олексійовича ПОРОШЕНКА і виплатити з корпорації*рошен*
Анонім Показати IP 24 Травня 2024 00:13
погуляйко скоро буде утікайко, як тільки перевірять 'фортифікації' , вже в Харківській області 'набудували' , тут точно так крадуть, а може й більше

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus