USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У Волинській ОДА прокоментували «бунт» перевізників щодо пільг ветеранам АТО

21 Вересня 2020 07:40
На Волині під час карантину почастішили випадки відмов у пільговому перевезенні учасникам АТО. Аргументують це нерентабельністю.

Ситуацію в ефірі програми «Тема дня» прокоментувала начальниця управління транспорту та інфраструктури облдержадміністрації Наталія Остапкович, повідомляє Конкурент.

«Ситуація щодо лімітів не дозволяє перевізникам влаштовувати відмови. Пільговий проїзд ніхто не скасовував, і він має виконуватися повною мірою тим категоріям, яким це законодавство передбачено. Безпідставна відмова у перевезенні тягне за собою відповідальність», – наголосила вона.

Також, із її слів, в кожному договорі між ОДА та перевізником одним із пунктів передбачене пільгове перевезення, відповідно до законодавста.

Водночас Андрій Омельчук, керівник обласного відділу Міністерства у справах ветеранів України, наголосив, що останнім часом випадки відмови у перевезенні учасникам АТО почастішали. Він додав, що військові дуже обурені щодо такого і обіцяють: питання просто так не залишать.

Нагадаємо, 13 вересня на Луцькій автостанції № 1 відбулась акція на захист прав пільгового перевезення. Рух автобуса «Луцьк-Луків» атовці блокували з 15:00 до 18:00 години. Учасники акції вимагали поспілкуватися з перевізником, який надає послуги за цим маршрутом, а також побачити додаток договору, у якому йдеться про пільгове перевезення. Заяву на перевізника автобуса «Луцьк-Луків» написала жінка загиблого в АТО Світлана Войтович. Пізніше у пільговому проїзді до Львова відмовили й учасниці АТО Майі Москвич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
лучани Показати IP 21 Вересня 2020 08:01
Перевізники порушують договір,тому що ОДА порушує договір, некомпенсуючи перевезення пільговиків. Самі чиновники створили таку ситуацію та зіштовхують людей.
дідо Показати IP 21 Вересня 2020 08:24
Хіба колишній атовець не може стати перевізником? За допомогою побратимів легенько! І колір можна відповідно підібрати, щоб здалеку всі бачили і не лізли всякі пенси, шмаркачі без посвідчення убд!
Ольга Показати IP 21 Вересня 2020 09:37
А чому ніхто не вимагає компенсувати перевізнику перевезення пільговиків ? Ніхто і не згадує про те,що перевізнику зовбов*язані компенсувати пільгові перевезення,а компенсації ніхто не виплачує ні копійки. То держава дала пільги одним за рахунок інших? То нехай той,хто цькує перевізника і водія ,купить автобус,його заправить,поремонтує (за власний кошт),сплатить всі податки в державу і возить безкоштовно пільговиків,і тоді я би хотіла почути що він скаже відносно зобов*язань по договору. І ще одне : то чому в супермаркетах не дадуть по пільгах хліба,ковбаси,цигарок, в аптеках - ліків,це ж також перша необхідність, а от перевізник має відповісти за всх ?
скептик до Ольга Показати IP 21 Вересня 2020 12:02
ну шо ви !!!!!! це ж як перевізникам відшкодовувати перевезення пільговиків, то прийдеться собі урізати зарплати і пенсії. питання в іншому. відомо, що з левової частки виручки перевізники податків не сплачують або платять мінімальні, у тому числі внесків у пенсійний фонд. тому нема звідки платити нормальні пенсії. от держава і придумала пільги. розпочати треба із нормального податкового законодавства і контролю за його виконанням.
Знаючий Показати IP 21 Вересня 2020 11:25
Потрібно ще й до всього перевірити пільговиків , адже добра половина отримують пільги безпідставно! А потім ці ж пільги монетизувати. Ось і єдиний шлях вирішення проблеми!
Анонім Показати IP 21 Вересня 2020 13:33
Правильно в супермаркетах і аптеках пільг не має то чим кращий автобус? Чому мають пенсіонери платити зі своєї мізерної пенсії, інваліди також сплачують частково за проїзд, діти і ті платять за проїзд за ці категорії щось ніхто не заступається! Всі претензії до влади а не до перевізників!!!
Анонім Показати IP 21 Вересня 2020 13:48
Правильно в супермаркетах і аптеках пільг не має то чим кращий автобус? Чому мають пенсіонери платити зі своєї мізерної пенсії,інваліди також сплачують частково за проїзд, діти і ті платять за проїзд за ці категорії щось ніхто не заступається! Всі претензії до влади а не до перевізників!!! І до речі люди які мають проблеми зі здоров'ям і їдуть в лікарню також сплачують за проїзд в повному обсязі!
Гібридний афганець Показати IP 21 Вересня 2020 14:24
Може якийсь п*яненький вояка і скандалив у автобусі, але щоб офіцери принижувались та істерики робили?!! То вже попутно і припадки симулюйте і швидку викликайие, щоб потім судитись із-за погіршення стану здоров'я.
Народна прокуратура Показати IP 21 Вересня 2020 15:21
До Гібридний афганець, Ольга, Анонім. Так, офіцер дійсно рідко буде принижуватись у таких випадках, хоч б.длюків з протилежного боку це ніяк не зупиняє, а лише заохочує порушувати його права. З часом він просто звільниться зі служби. Ми вже таке проходили у 90-х - першій половині 2000 років. І призвело це до повного розвалу армії та інших силових структур. Але, повторюсь, українці - нація іді.тів, яка не вчиться навіть на власних помилках.
скептик до Народна прокуратура Показати IP 21 Вересня 2020 17:59
більше того, переважна більшість навіть не визнає своїх помилок, шельмуючи при цьому тих, хто має іншу думку
До Народної і Бачи Показати IP 21 Вересня 2020 20:50
Ви не путайте офіцерів ті що закінчували радянські військові училища і тих хто отримав офіцерське звання через посвідчення ато.луцький політех,ровенський водний університет, і т, д.То абсолютно різна філософія

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus