USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Загибель диких свиней та бджіл на Волині пов’язують з оприскуванням полів

24 Травня 2018 16:23
На Волині розслідують загибель диких свиней та бджіл.

Так, у Милятинському лісі Іваничівського району загинули дві дикі свині і двоє поросят. Про це повідомила начальник Іваничівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Людмила Просапчук під час пленарного засідання виїзної колегії Іваничівської райдержадміністрації у Павлівській ОТГ 23-го травня, - пише "Буг".

Що призвело до загибелі диких тварин, поки не встановлено. Але лабораторні дослідження показали, що причиною загибелі не є африканська чума свиней. За словами Просапчук, про перший падіж дикої свині її не було повідомлено, а єгер ТзОВ “Павлівське мисливське господарство” Микола Лисовець сказав, що на мертвій тварині були знайдені ушкодження у вигляді поранень, труп було спалено і захоронено.

У понеділок 21-го травня стався падіж малого поросяти, у вівторок було знайдено трупи свині і ще одного поросяти, про що була повідомлена Держпродветслужба.

"Виїжджали спеціалісти, відібрали на дослідження корми, якими підгодовують диких свиней та патматеріал загиблих тварин. Сьогодні я телефонувала в лабораторію, мені сказали, що африканської чуми нема", – повідомила Людмила Просапчук.

Про результати інших лабораторних досліджень буде відомо пізніше, зазначила вона.

"Щодо версії, що дикі тварини загинули від кормів, якими ми їх підгодовуємо, – це великий сумнів. Тоді був би падіж і в інших лісових масивах, а такого не виявлено. Можливо тварини загинули від хімічних засобів, якими обробили сільськогосподарські культури, що біля цього лісового масиву", – висловив припущення директор ТзОВ “Павлівське мисливське господарство” Микола Холмецький.

Окрім цього, учора, 23 травня, до чергової частини Турійського відділення поліції надійшло повідомлення про масову загибель бджіл поблизу села Літин та Новий двір, інформують у прес-службі волинської поліції.

З’ясувалося, що напередодні на полях у цьому районі проводилося оприскування культури ріпаку. Правоохоронці встановили, що загалом загинуло близько 400 сімей бджіл.

ЧИТАТИ ЩЕ: НОВА ГУЧНА ЗАЯВА САВЧЕНКА: РОЗІБРАТИСЯ З ЗАГИБЕЛЛЮ БДЖІЛ

Для з’ясування усіх обставин інциденту на місце виїхали працівники ГУНП у Волинській області на чолі із т.в.о. начальника слідчого управління Андрієм Литвином.

Нині, на місці працює комісія з числа співробітників поліції, представників Турійської районної адміністрації та Держпродспоживслужби у Волинській області.

За цим фактом відомості поліція внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 326 Кримінального кодексу України, йдеться про порушення санітарних правил поводження з мікробіологічними або іншими біологічними агентами чи токсинами. Досудове розслідування триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
121 Показати IP 24 Травня 2018 20:20
А яким чином вказана стаття кримінального кодексу стосується бджіл чи тварин?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus