USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У заповідниках Луцька зріжуть аварійні дерева

28 Серпня 2020 15:17
На території чотирьох об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення в Луцьку видалять аварійні зелені насадження.

Про це йшлося 28 серпня під час позачергового засідання сесії Луцької міської ради.

На розгляд депутатів винесли проєкт рішення Про надання дозволів на спеціальне використання природних ресурсів у межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду місцевого значення (ботанічних пам'яток природи «Дубовий гай» та «Меморіал», гідрологічної пам'ятки природи «Теремнівські ставки», орнітологічного заказника «Пташиний гай»).

Як розповів заступник керівника відділу екології Олег Гелета, було обстежено об’єкти природно-заповідного фонду місцевого значення і виявлено низку аварійних та сухостійних зелених насаджень.

А відповідно до чинного законодавства, для видалення зелених насаджень потрібен дозвіл міської ради.

У «Дубовому гаю» передбачено видалення 12 дерев (4 аличі, 2 акації, козяча верба та 5 дубів), на «Теремнівських ставках» – 16 дерев (12 верб, граб, 3 клени), на Меморіалі – 23 дерева (2 акації, 2 берези, 4 горобини, липа, 14 ялин) та у «Пташиному гаю» – 12 дерев (горобина, 2 клени, каштан, 7 ялин, ясен).

Депутати підтримали проєкт рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Народна прокуратура Показати IP 28 Серпня 2020 19:42
У Дубовому гаю мають зрізати 5 "аварійних" дубів. Мені здається, що дуб може жити кілька сотень років, а у нас їм не дають прожити і кількох десятків, бо комусь заманулось шарової деревини. На Меморіалі планують зрізати ДВАДЦЯТЬ ТРИ !!! ялини! Напевне це всі абсолютно ялини, які там ростуть. І яку аварійність і небезпечність може становити горобина, хтось з міської влади пояснить?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus