USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Зеленського опублікували фото доказів збиття літака МАУ

11 Січня 2020 13:05
Президент Володимир Зеленський заявляє, що українські фахівці і оперативний штаб при РНБО отримували всю необхідну інформацію щодо катастрофи літака.

Про це він написав у Facebook, повідомляє Українська правда.

«У страшній трагедії в Тегерані Україна показала, що має на кого покластися. І оперативний штаб при РНБО в цілому, і група експертів в Ірані зокрема працювали цілодобово й ретельно. Їм надавали всю потрібну інформацію.

Україна вже знає причину трагічної загибелі 176 людей, але повинна продовжити роботу для завершення юридичної частини розслідування», – акцентував президент.

«Нашим фахівцям в Ірані було надано всі відео-, фото- та інші матеріали для аналізу процесів, які відбувалися та відбуваються в Тегерані. На підставі зібраної інформації завдяки роботі нашої експертної групи ми мали достатньо даних, щоб розуміти, що розслідування відбудеться об’єктивно та в стислі терміни.

Політична частина роботи завершена. Наші фахівці продовжують працювати, щоб провести всі необхідні юридичні процедури», - наголошують в Офісі президента.

Офіс президента також опублікував фото з отворами від уражуючих елементів у корпусі літака.
Нагадаємо, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Вранці 11 січня іранські військові оприлюднили заяву на державному ТБ, у якій визнали свою відповідальність за авіакатастрофу.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна наполягає на повному визнанні вини Ірану за збиття літака МАУ, проведення розслідування та повернення тіл загиблих. Глава держави підкреслив, що крім того, офіційний Київ очікує від влади Ірану виплат компенсацій, офіційних вибачень по дипломатичних каналах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus