USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку протестують проти державної двомовності

28 Березня 2012 17:57
Луцька міськрада висловила протест проти задуму Президента Януковича введення в Україні другої державної мови.
Відповідний проект рішення депутати погодили під час 22 сесії Луцької міської ради 28 березня.
У тексті звернення, зокрема, зазначається, нібито Президент України Віктор Янукович в одному з нещодавніх інтерв’ю заявив про заплановане в Україні введення другої державної мови – російської. «Висловлюючи волю переважної більшості жителів нашого міста, заявляємо про незгоду із такою позицією… Вважаємо розмови про утиски російської мови штучно надуманими і необґрунтованими, адже сьогодні в Україні, на нашу думку, російська, як і мови інших національних меншин, мають всі можливості для розвитку, для вжитку у повсякденному спілкуванні… Вважаємо, що такі теми лише поглиблюють розкол в українському суспільстві», - йдеться у тексті звернення.
Автор проекту рішення «бютівець» Сергій Григоренко стверджує, що наразі, як завжди напередодні виборів, спливає питання про статус російської мови, й тому депутати міськради звертаються «без образ, з повагою до Президента, щоб він як гарант конституції всебічно підтримав українську мову і забезпечив її розвиток».
Григоренко наголосив, що у тексті йдеться про волю більшості мешканців міста, бо обранці громади нібито розуміють, що певна частина лучан має іншу думку з цього приводу.
Навіть серед депутатів є ті, які вважають, що російська мова таки зазнає утисків у Луцьку. «Регіоналка» Тетяна Дементьєва поцікавилася, чи не є, наприклад, утиском той факт, що в обласному центрі немає жодного дошкільного навчального закладу чи школи, де викладання велося б виключно російською мовою.

«А заговоривши російською на вулиці ,люди наражаються на критику, то це не утиски?» - запитала депутат.

Водночас Дементьєва висловила переконання, що насильно, проти волі народу другу державну мову ніхто не вводитиме. «А українській мові нічого не загрожує, якщо українці захочуть, то будуть розмовляти українською. Але давайте дамо право людям вибирати, коли стане це питання» - резюмувала обранець громади.

Тим часом депутат Анатолій Бірюков припустив, що Президент взагалі обмовився, коли говорив про двомовність в Україні. На думку обранця громади, з цього приводу полеміки виникати не може, адже є стаття Конституції України №10, яка визначає українську – єдиною державною мовою.

Зрештою, депутати таки вирішили звернутися до Президента із протестом з приводу спроб введення в Україні другої державної мови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 63
AntiUkr Показати IP 28 Березня 2012 18:15
До з...цы ваши протесты. Умора. На востоке Украины города больше чем вся ваша Волынь, у нас в Днепропетровске микрорайоны больше чем ваш городишко, и вы нам будете ставить условия? Оборжаться можно...
так до AntiUkr Показати IP 29 Березня 2012 09:26
смотри не обосрись от такой ржачки
OrestN до AntiUkr Показати IP 29 Березня 2012 23:15
подібного українофоба депортувати в сибір, на білі медведі, то і повітря у Луцьку стане чистішим.
дідо Показати IP 28 Березня 2012 18:19
Нащадки окупантів нехай зі своєї кишені оплачують приватні школи та дитсадки.
зaгрeб Показати IP 28 Березня 2012 18:31
Кaк жe eто по русски гaдить исподтeжкa!AntiUkr a ты носиш кокошник?
Anonymous Показати IP 28 Березня 2012 18:46
пусть делают два языка полишуки не знают русского языка пускай учат !!!!! лично я давно закончил рус. школу и выпос на поэтах и писателях как Пушкин Лермонтов Толстой Чехов, полишуки таких не знают, только хвалятся Л Украиклй и Шевченком
Віктор до Anonymous Показати IP 29 Березня 2012 09:42
А толку з двомовності, якщо вищенаписане показує, що ті люди навіть написати щось грамотно не можуть по російськи. Йди вчити граматику, двоєшник ;)
ПРОХОЖИЙ до Anonymous Показати IP 29 Березня 2012 12:52
Как трудно дается русский язык "выпосшему" на поэтах и писателях !
Лучанка до Anonymous Показати IP 29 Березня 2012 13:13
Я тобі для прикладу ще наведу так скажем "парочку"=) для твого загального розвитку,бомабуть ти ще не виріс взагалі розумово,фізично мабуть так, а ось нажаль розумово ти не те що дитина,а мавпенятко), не всі полішуки хочу тебе розчарувати:), мабуть шахтарі та наркомати переважаютьв Україні:)......, ось добірка тобі, вивчи,а тоді щось пиши та взагалі говори, бо смішно і дико таке читати: Іван Якович Франко, Іван Петрович Котляревський,Михайло Коцюбинський, Олександр Довженко, Марко Вовчок, Остап Вишня, Панас Мирний, Іван Семенович Нечуй-Левичцький...ТА ЩЕ Я МОЖУ ПЕРЕЛІЧУВАТИ ТОБІ ЇХ БАГАТО, НАВІТЬ ТОЙ САМИЙ ГОГОЛЬ, Є ВИХІДЦЕМ З УКРАЇНІ,хоч і писав на рос. мові..., але це українець!!! А на рах. Шевечнка: він в СВІТІ ВАРТИЙ ВАШИХ 3 ПУШКІНІВ, ЛЄРМОТОВИХ,БУЛГАКОВИХ!!! ...И ДЛЯ НАЧАЛА ХВАТИТЬ БЫТЬ РАССИСТОМ, УКРАИНОФОБОМ, ВСЕ ЛЮДИ В МИРЕ РАВНЫЕ МЕЖДУ СОБОЙ, ТОЛЬКО ВОТ такие КАК тЫ ТУТ ПИШЕШЬ "ПОЛИШУКИ" НЕ ДЕЛАЮТ ИЗ ЭТОГО ПРОБЛЕМЫ МИРОВОГО МАСШТАБА И НИКОГДА, УСЛЫШЬ, ЧТО НИКОГДА НЕ БУДЕТ РУССКИЙ ЯЗЫК ДРУГИМ НАЦИОНАЛЬНЫМ, МЫ НЕ ФЕДЕРАЦИЯ, не конфедерацыя-то бишь не Швейцария, не Канада...и тут для этого нет причин, вот так!А ты так напиши хоть одно слово на украинском, как я коренная лучанка пишу тебе на русском, вот так! На даний момент в тобі бачу лише обмеженість, тупість та недалекоглядність...,все,що можу сказати, а ще додам-ЗАКОМПЛЕКСОВАНІСТЬ!!! Успіхів тобі для поч. хоча б у тому самому правописі тієї ж рос. мови=) Не дай Бог всім так "вчитися" як ти...
Anonymous до Лучанка Показати IP 29 Березня 2012 16:01
слушай если нехер чем заняться и только к словам придираешься, писал я то сообщение вечером без света и может кляцнул не на ту клавишу .... и вообще мне не сильно нравится ... хотя и родился в Луцке ! на украинский если по правде даже переводить профессионально ничего не могут и не хотят .... Русский язык он больше международный его изучают и знают все страны СНГ, а украинский кто его знает кроме украинцев и немного поляков и беларусов и всё кто его знает ....
Лучанка до Anonymous Показати IP 29 Березня 2012 21:49
Виправдовуватися будеш вчительці в майб., а поки виховательці мої вітання і сердечний уклін з Зх. України!
Anonymous до Лучанка Показати IP 30 Березня 2012 09:15
я не оправдываюсь ! и вообще кто ты такой что б перед кем то оправдывался ...
SysR до Anonymous Показати IP 29 Березня 2012 17:18
Тільки для початку нехай українські м...лі вивчачь ту що нині єдина державна.
AntiUkr Показати IP 28 Березня 2012 18:53
Для "Загреба". Давно открыто. Только тебе это не видно. Которые наши предприятия -те работают. Которые не наши -стоят. Значит скоро будут наши.
зaгрeб Показати IP 28 Березня 2012 19:09
Ты нaвeрно помощник Коломойского?
AntiUkr Показати IP 28 Березня 2012 19:31
Не дорос. Но я стараюсь. Работаю в одной из подконтрольных фирм. Есть перспективы.
зaгрeб до AntiUkr Показати IP 28 Березня 2012 23:18
Вот имeнно бaтeнькa что НЕДОРОС.И чaсто вaс нaчaльство нa ковeр вызывaeт?
AntiUkr до зaгрeб Показати IP 29 Березня 2012 08:39
Бывает.
Всеволод до зaгрeб Показати IP 29 Березня 2012 11:53
Он имеет перспективы, а загреб бедный провинциальный фотограф. Вот его оная жабка и душит. Иди на завод будешь нашим волынским Дулиным!
AntiAntiUkr Показати IP 28 Березня 2012 19:53
Привет, братишка AntiUkr! Как клёва чта среди этих жидобандеровцав нашолся настаящий интялигент как и я. Я рад шта ты тоже тащишся ат Сергея Александравича Пушкина и Левы Талстова. Пушкин эта наше всё, а Лёва Талстой тоже руссскай натаящий челавек. Я как настаящий руссский интялигент, ну как и ты братишка канешна же, четал у Лёвы Талстова руссскае сказание "В бане", где он описал палавую групавуху с настаящими русскими девушками. Среди жидобандеровцев нет писателя с таким уравнем. Давай братишка, мачи жидобандеровцев. Доколе терпеть будям?!? Пацелуй за меня руссскаю берёзку!
Совість Волині до AntiAntiUkr Показати IP 30 Березня 2012 00:17
Это наверное Гузь писал:)))
AntiUkr Показати IP 29 Березня 2012 08:42
Нацики зашипели.
Волиняка до AntiUkr Показати IP 29 Березня 2012 10:34
Та ти я бачу ,,інтелігент,, ще той!!! Мало того що гавкаєш не всебе на Батьківщині, та ще й до того хочеш похизуватися тим що ти неосвідчений! .....Я рад шта ты тоже тащишся ат Сергея Александравича Пушкина и Левы Талстова.... - пора знати, що ПУШКІНА звати ОЛЕКСАНДР, а по-батькові СЕРГІЙОВИЧ, а за ...Левы Талстова...я взагалі промовчу! Вчи УКРАЇНСЬКУ мову п...ло, і не ганьби російських інтелігентів!
Віктор до Волиняка Показати IP 29 Березня 2012 11:17
Шановний Волиняка, ви, напевне, не вловили що то був троллінг АнтіУкра :)
AntiUkr Показати IP 29 Березня 2012 08:47
Что вам моя персона? По сути вопроса попробуйте ответить. Мозги в пиве утопили. Кроме идиотских реплик вы не в состоянии ничего сказать. Интеллект не тот. Человека из села вытащить легко. Селюка из человека-невозможно.
Anonymous до AntiUkr Показати IP 29 Березня 2012 16:06
Человека из села вытащить легко. Селюка из человека-невозможно. ЗОЛОТЫЕ СЛОВА!!!!!!!!!!!!
тЕТЯНА Показати IP 29 Березня 2012 08:52
Для AntiUkr!Якщо не подобається - вали в свою Росію і не гавкай нам тут "по- расєйски".Таких москалів, як ти кругом будуть гнати поганою мітлою.І ЗАПАМ"ЯТАЙ: не росіян, а МОСКАЛОТУ!!!
alla Показати IP 29 Березня 2012 09:15
Потрібно вчити англійську,а всім кому не хочеться вчити українську - дорога в Росію. Їдьте туди і про Україну навіть згадувати не будете. В чому проблема?
Anonymous до alla Показати IP 29 Березня 2012 16:12
а это кто тут за выскочка в каждой дырке затычка??? та в этой Украине ничего хорошего НЕТ, а защищать как все любим своё ... ....
Александр Показати IP 29 Березня 2012 10:08
Любимая тема присутствующих:)) Кстати, и в Африке есть масса племен, свято почитающих свой национальный язык, обряды и костюм, и они также успешно используют дрова для обогрева жилищ и мелкотоварного производства:))
alla до Александр Показати IP 29 Березня 2012 11:28
І слава богу що є ще в Африці племена.Чи і там треба вчити російську мову,бо як не знаєш, то обовязково будеш дровами грітись? Ну якийсь маразм,як не хочеш говорити по російськи то обов'язково ту людину треба обзивати.Більше аргументів ніяких тільки лайка.Ну якось вже аж нудно.
olesya Показати IP 29 Березня 2012 10:21
живе в Україні - а падло падлом Слава Україні
olesya Показати IP 29 Березня 2012 10:23
і взагалі-не подобається - вали в свою Росію і розмовляй як собі захочеш - і берізку обнімай от кацапи
Anonymous до olesya Показати IP 29 Березня 2012 16:16
вот и ещё одна защитница украЁнского б...кенства ....
Волиняка Показати IP 29 Березня 2012 10:28
О як москалі між собою гризуться!!! Ну гризіться собаки, а МИ УКРАЇНЦІ - НАША МОВА УКРАЇНСЬКА!!! А ви хоч повсирайтесь, а в Україні рус.язика не буде!!!
марнотратка Показати IP 29 Березня 2012 11:11
Немаю нічого проти російської, але толкової, грамотної і з уст росіянина, а те що людина, яка живе на Україні і має честь топтати цю землю ляпає такі фрази,для мене складає уявний образ , хлопця з забитого хутора з сорочкою заправленою в спортивні штани, взутому у парадні весільні туфлі попльовуючого "сємочки", тому сиди AntiUkr і AntiUkrUkr десь вдома і не виходь на вулицю, бо з рота в тебе вилітає словесний п...с!!!!
AntiUkr Показати IP 29 Березня 2012 11:47
Сдуреть можно. С моим ником уже человек 5-6 "работает" Думал аватарка поможет-черта с два. Хотя желание спрятаться под чужим ником с неоднозначой рассшифровкой достаточно симптоматично.
Совість Волині до AntiUkr Показати IP 29 Березня 2012 11:57
Не удивляйся это почерк х...лопитеков.
Совість Волині до Совість Волині Показати IP 29 Березня 2012 12:20
Кацап, москаль - это можно? А хохлопитеки - це образа??? А все інше і кацап і москаль і бидло комуняцьке навіть не образа тому і не підлягае цензурі...
Пилип до Совість Волині Показати IP 29 Березня 2012 13:31
Вгадав!
OrestN до Совість Волині Показати IP 29 Березня 2012 23:23
...бридко дивитись на цього сталіна-людожера.
Александр Показати IP 29 Березня 2012 11:52
Для Аллы, а Вы знаете, в Вашем предположении есть достаточно большая доля правды:))
Совість Волині Показати IP 29 Березня 2012 11:56
"Вчи російську, бо дурнем помреш" Тарас Григорович Шевченко.
Весна до Совість Волині Показати IP 29 Березня 2012 12:48
Вчи українську, бо дурнем помреш не знаючи РІДНОЇ МОВИ! ЛЮДИНА,ЯКА РІДНОЇ МОВИ НЕ ЗНАЄ НЕ ЗДАТНА НІ НА ЩО, З ЦІЄЮ ЛЮДИНОЮ ЗДОРОВКАТИСЬ НЕ ВАРТО,ТОМУ ЩО така людина є ніким, вона нічого не варта,адежн повага приходить за заслуги,а що даний екземпляр може залужити?Пару копачєк, сємкі на районі..., аааааааааааа тююююююю АДІКИ=),ось що може) і поїхади відпочитиви на Азовське море максимум))),купаючись в камишах)))...
SysR Показати IP 29 Березня 2012 12:53
Скільки вже можна розігрувати цю монету 2ї мови. Саме ж головне недалекі типу АнтиУкра на це ведуться. Ну буде 2а державна мова російська, ну і що легше жити стане? Продукти дешевші стануть? Чи податків буде менше?
AntiUkr Показати IP 29 Березня 2012 13:10
Дайджест темы Западный военный альянс уверен в будущем развале Украины http://www.proza.ru/2009/04/14/428 Генерал СБУ, экс-глава охраны Ющенко Александр Скипальский предрек развал Украины после выборов http://www.segodnya.ua/news/14091970.html Многие эксперты опасаются, что последние события на Украине, а также заявления высокопоставленных лиц в Вашингтоне свидетельствуют о том, что Соединенные Штаты пытаются спровоцировать Россию на военный конфликт с Украиной, результатом которого станет расчленение Украины по типу Югославии. http://sevastopol.su/blog/read/id/291 Русины: развал Украины - уже факт Русинские публицисты все чаще проводят параллели в развитии политических событий в Закарпатье и в Крыму. В интернет-журнале Петра Гецко, который считается премьером не признанной русинской республики, в минувшую субботу была опубликована редакционная статья, где авторы доказывают, что последние события в Крыму говорят о дальнейшем развитии политического дефолта на Украины. Из-за русофобии некоторых представителей киевского руководства Украина обречена на развал. Это не вопрос дискуссии, это практически состоявшийся факт, подчеркивают авторы. http://kramtp.info/news/12/full/id=17387 Украина входит в полосу нестабильности. В ближайшее время страну ждут большие потрясения, которые выльются в войну олигархов, стрельбу и распад государства. http://www.karp.planeta2.org/news/raspad_ukrainy_i_rossii_neizbezhen/2011-04-03-3037
SysR до AntiUkr Показати IP 29 Березня 2012 13:47
Ясно звідки ноги ростуть. Привіт Затуліну і Ко.
AntiUkr Показати IP 29 Березня 2012 13:53
А кто это? Скажите- лень искать.
Х-5 Показати IP 29 Березня 2012 14:08
Мне лично интересно,откуда у сектанта Григоренка данные о воле большинства.Прежде,чем ляпать языком, надо бы факты предоставить.
Совість Волині Показати IP 29 Березня 2012 14:28
Затулин - это лучший друг Украины, директор института стран СНГ, его представитель у нас товарищ Корнилов, умнейший человек. И Затулин и Корнилов - это люди которые помогают наладить взаимоотношения между Украиной и Россией. Противостоят нацикам и губительным для нашей родины евроинтеграционным процесам. Разоблачают НАТО и Ко.
Александр Показати IP 29 Березня 2012 14:31
Даже я не сдержался. "Совесть Волыни", Вы в своем уме, называя Затулина и Корнилова друзьями Украины?
SysR до Александр Показати IP 29 Березня 2012 15:52
Sarcasm (C) The Big Bang Theory
AntiUkr Показати IP 29 Березня 2012 14:52
Надо поискать и почитать. Но дайджест делал самостоятельно.Кроме того выскачила еще одна ссылочка (кстати на сайте "ВН"-их то никто сепаратистами не называет)
AntiUkr Показати IP 29 Березня 2012 14:54
Учите белорусский язык -скоро пригодится... regnum.ru Итальянский журнал о геополитике Limes прогнозирует распад Украины на три части. Согласно экспертам журнала, это может произойти в результате геополитических изменений и нарастающего мирового финансового кризиса. на месте совеременной Украины возникнут: Восточная Украина и Крым — это Харьковская, Луганская, Донецкая, Днепропетровская, Запорожская, Херсонская области, которые войдут в состав Российской Федерации; Центральная Украина — это Черниговская, Сумская, Житомирская, Киевская, Полтавская, Винницкая, Черкасская, Кировоградская, Николаевская, Одесская, Хмельницкая и Черновицкая области, которые войдут в новый "Российский союз"; Западная Украина — это Ровенская, Львовская, Тернопольская, Ивано-Франковская, Закарпатская области, которая будет придерживаться нейтрального статуса. Причем Волынская область, по мнению аналитиков, отойдет Белоруссии.
SysR до AntiUkr Показати IP 29 Березня 2012 16:02
Більшої нісенітниці ще не читав. Мабуть укрофоби черговий раз обдулись і знову все не правильно прочитали. На 99% впевнений що в першоджерелі написане зовсім інше.
Александр Показати IP 29 Березня 2012 15:36
Мля, "аналитики", ну чего ж к Беларуси-то, а?:)) Они внезапно нападут или рублевой массой в натуре задавят? Как аннексию или как контрибуцию? Ну понятно, что к полякам не пойдем, но может с Галичиной на словак или венгров нападем?:))
Вульодя Показати IP 29 Березня 2012 15:45
Я счастлив, что наконец то эти аборигены выучат хоть один из европейских языков!
AntiUkr Показати IP 29 Березня 2012 17:33
Для SysR. Полная ссылка -почитай. От себя замечу-если звезды зажигают-то это кому то нужно. Я о том, что за последние недели по теми развала Украины появилось публикаций больше чем за предыдущие несколько лет. http://www.regnum.ru/news/1200177.htm Закономерен вопрос-ПОЧЕМУ?
SysR до AntiUkr Показати IP 30 Березня 2012 08:18
Про це довго можна говорити, але скажу що людям "до зірок" що там пише якийсь журнал, ніхто нікого не поділить.
rs Показати IP 29 Березня 2012 21:17
Кожен раз перед виборами вам кидають ту саму кістку і всі з піною біля рота кидаються її обсмоктувати. Закономерен вопрос-ПОЧЕМУ?..
AntiUkr Показати IP 29 Березня 2012 21:45
Поживем увидем. Боюсь, что в Луцк к друзьм придется ездить за границу. Не хотелось бы...
Совість Волині Показати IP 30 Березня 2012 00:21
Веди себя нормально девочка по имени орест и не хами старшим доча. иди играся своими барби и помалкивай!!!
Anonymous Показати IP 30 Березня 2012 09:24
а вообще пускай 3 языка делают национальным русский украинский и английский!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus