USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Луцьку усиплятимуть хворих і злих бездомних псів

29 Вересня 2011 11:58
У Луцьку усиплятимуть агресивних та хворих безпритульних псів – відповідне рішення після тривалої дискусії прийняли депутати Луцькради на сесії у середу, 28 вересня.
Хоча програма стерилізації бездомних собак в обласному центрі Волині офіційно діє уже три місяці, проте у ній не передбачено низку нюансів щодо поводження з тваринами.
Особлива увага депутатів була прикута до питання про те, що ж робити з вкрай агресивними та невиліковно хворими тваринами.
Оскільки серед депутатського корпусу і лучан є чимало противників відстрілу собак, та й закон це забороняє, то обранці вирішили, що відтепер агресивних і хворих тварин будуть усипляти, тобто проводити евтаназію.
Займатиметься цим громадська організація «Волинське товариство захисту тварин». Безпритульних чотирилапих матиме право усипляти ветеринар, який спершу огляне тварину і встановить діагноз.
Ця ж організація, яка вже тривалий час відловлює усіх бездомних собак, лікує, стерилізує і шукає їм власників, буде зобов’язана усипляти і тих здорових та неагресивних тварин, яким більше місяця не знаходитимуть господарів.
Проте, як розповіла голова Волинського товариства захисту тварин Дана Новарчук, цей пункт рішення депутатів міськради (про евтаназію щодо здорових та неагресивних собак) оскаржуватиметься. Вона каже, що така боротьба із засиллям безхатченків незаконна. І прокуратура обов’язково підтримає захисників тварин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 44
вот Показати IP 29 Вересня 2011 13:07
>>>буде зобов’язана усипляти і тих здорових та неагресивних тварин, яким більше місяця не знаходитимуть господарів. давайте тоді заодно усипляти тих здорових та неагресивних безробітних, що більше місяця стоять на обліку в центрі зайнятості!
Юрко до вот Показати IP 29 Вересня 2011 13:16
Не треба у безробітті звинувачувати депутатів міської ради! треба було б на виборах до вищих органів влади обирати УКРАЇНСЬКУ владу!
Віктор до вот Показати IP 29 Вересня 2011 13:30
У вас, напевне, рука не піднімається тарганів і щурів труїти? А як комар на лоба сідає ви, певно, чекаєте поки нап"ється крові і полетить собі спокійно? Ви розумієте, що порівнювати собак і людей трішки неправильно? Якщо вже порівняли собак і людей, то давайте собак до щурів прирівняєм і винищим всіх. Чи щурів до людей - і будемо за ними всіма доглядати, і не дай Бог якийсь нелюдь на щура кота нацькує. Ваша аргументація безглузда
Юрко Показати IP 29 Вересня 2011 13:14
Рішення правильне! Якщо господар у собаки є, то і собака ціла і жителі спокійні. А диких собак у Луцьку сила-силенна, особливо біля основних супермаркетів. Ні дітям не пройти спокійно, ні молодим мамам з колясками, ні літнім людям! А от трохи таких псів по=відстрілюють - то побачимо, що моральний клімат покращиться!!!
Mirna до Юрко Показати IP 29 Вересня 2011 13:22
до Юрка то у нас є дикі собаки? дінго тобто? ви щось сплутали? :)
Юрко до Mirna Показати IP 29 Вересня 2011 20:31
Не треба займатися "издевками"! Мова про саме тих собак, котрі хазяйнують, розносячи різні інфекції та бруд, лякають маленьких діток та дорослих. Особисто брав би участь у відстрілі всіляких бездомних та викинутих хворих псів!
! Показати IP 29 Вересня 2011 13:19
та шо ти? а скільки біля тих супермаркетів неадекватних граждан буває, давай і їх відстряляєм - і мамам спокій, і літнім людям, і владі економія в кишеньку. а бездомними тваринами поповнюють вулиці частіше саме господарі, які їх на вулицю викидають. таки справді дивно, чого ті собаки з тепла та щоденного корму під магазини в дощі туляться і и стають агресивними
вот Показати IP 29 Вересня 2011 13:22
наша українська влада з такими темпами скоро стане фашистською, шановний.
Good Показати IP 29 Вересня 2011 13:29
Прошу ОБСОБЛИВУ увагу звернути на будинок по вул.Шевченка 13 а, там справжня напасть, а ще одна паняночка Світлана (стара блондинка) підкормлює тих псів уночі і на зауваження не реагує
Мешканка Шевченка 13a до Good Показати IP 29 Вересня 2011 14:01
Два рази писали звернення щоб відловили тих собак. Пислали відповідь один раз що зловили 1 собаку, а другий раз взагалі написали, що там тількі хазяйські собаки,а бездомних немає. Брехуни!!! бо тих собак біля "Краю" і біля будинку 13а аж кишить.Та жіночка що там їх кормить - то взагалі стара маразматичка, їй то пофіг шо вони там плодяться бо ж вона там не живе і щодня там не не ходить, особливо ввечері.Собаки скрізь - біля сміттєвих баків, на дитячому майданчику, де щодня граються діти, а дітей тут багато бо в основному молоді сімї живуть.А влада пише відписки, а Дана Новарчук з трибуни розказує які собачки добрі.Та хай вони тисячу раз будуть добрі, але не біля мого будинку! Дано - заберіть тих собак від нашого будинку. Мешканці проти того, щоб ви повертали їх після стерилізації назад до будинку! Почуйте молодих мам!
чому ні Показати IP 29 Вересня 2011 13:34
ви здоровий неагресивний безробітний? вкажіть номер своєї квартири у будинку по шевченка 13, ветеренар вже їде до вас ;)
вот Показати IP 29 Вересня 2011 14:10
Вікторе, а ви чули про саркастичне рівняння **я до пальця? та певно дружина було б проти такої заміни якщо комарі, щурі та собака (друг людини) в одному ряду, то ставайте наступним у цю чергу, будете логічним продовженням ланцюга. як вам така аргументація?
Для чиновників Показати IP 29 Вересня 2011 14:13
Собаки на багато кращі і відданіші як ви. Але їх треба було років 5-8 стерилізувати, щоб вони не розмножувалися. В нашому дворі було троє собак. З них одни сучка. Це було колись. Зараз в нашому дворі є приблизно 20 собак. Весь час народжуються нові.Алу всі вони доброзичливі навідмунні від нас, людей. Ми їх кормимо та шкодуємо. Але є й нарікання інших людей. Невже в когось підніметься рука їх вбити? Я рахую, що треба наказувати вас, чиновники, тому ви нічого не робите в пору, а чекаєте коли створиться критична ситуація. Може й людей почнете усипляти, особливо тих, хто щось добивається в своєму житті?
Для Good Показати IP 29 Вересня 2011 14:18
Дуже добре, що та "стара блондинка" підкормлює собак. Значить вона на відмінну від вас добра людина. А чому не дати їсти голодній тварині? Вона ж така ж жива як я і ви. Тільки не вміє базікати, а мило дивиться в очі і просить. Садюга, помреш під забором і ніхто тобі водни не подасть.
Good до Для Good Показати IP 29 Вересня 2011 14:54
Я б вас запросила на прогулянку до нашого будинку в осінньо-зимовий період після роботи..... Прогулялися б ....... Я тоді вас послухала б. 20-30 голів злючих собак!!!!!! Вони просто перепиняють усіх перехожих, люди втомилися писати, а цей будинок не є під жожним жеком!!!!! А вночі - спати НЕМОЖЛИВО!!!!!!!!!! Лай собак прежахливий. Ну а стосовно того висловлення САДЮГА - я попрошу вас..... Ця пані, що їх підкормлює...(вибачте за передавання пліток ДОСТОВІРНИХ), через свого сина-гея, через територію Монголії довгий час переправляла дівчат-українок на заробітки ніби-то до Китаю на фабрики, а ті дівчата працювали в публічних домах, а не фабриках.. То хай відкормлює свої провини собакам, якщо така добра, то хай тих собак і забирає до свого дому, а не вигодовує конів, а ми - мешканці - страждаємо!!!!!!!!!
Лучанка Показати IP 29 Вересня 2011 15:11
=) Почитавши Вас робиться одни висновок: всі люди ідеальні, а собаки погані, шкода наших людей, собак дійсно потр. стерилізувати і усипляти якщо вони агресивні та невиліковно хворі, а якщо вони здорові, то нащо їх стріляти? Не розумію і дійсно смішно порівнювати свійських тварин з комахами,а ще краще з пацюками, фу, ото заведіть собі в хаті пацюків і мешкайте з ними, відчуєте на собі кайф=), позорище,прирівняли...
Мешканка Шевченка 13а до Лучанка Показати IP 29 Вересня 2011 15:40
Шановна Лучанка,невже від того що собаки стерилізовані вони перестали хотіти їсти???? вони від того і нападають бо голодні!Забирайте їх собі до своєї хати і корміть їх там, як Ви такі добрі!
Elvis Показати IP 29 Вересня 2011 16:22
Всіх собак на мило. В нашому дворі ми всіх потравили і уже рік тиша та спокій.
Юрко до Elvis Показати IP 29 Вересня 2011 20:33
Оце молодці! По-більше таких мешканців! Підтримую!
111 Показати IP 29 Вересня 2011 16:31
"скільки біля тих супермаркетів неадекватних граждан буває, давай і їх відстряляєм - і мамам спокій, і літнім людям" А це було б просто супер! Давно пора відстрілювати п"яну, нахабну,тупу бидлоту, щоб воно невстигало наплодити собі подібних.
12 Показати IP 29 Вересня 2011 16:45
А я одного разу була свідком, як одна блондиниста "добра пані",яка теж страшенно любить і годує зграю бездомних собак, на зауваження хлопців біля культосвітнього училища відносно тих собак, зверхньо видала щось на зразок: "Приїхало з якогось села, та ще й рот тут розкриває, та собаки достойніші за вас". Ніби в селі не люди живуть, або люди якогось нижчого рівня. Добре, що ті"сільські" хлопці виявилися на відміну від "городянки" більш стриманими, бо інші за такі репліки сказані в такому тоні могли б і по пиці з"їздити "вельможній міській пані".Не знаю чи це та сама блондинка чи ні, "наші" собаки на чолі з "нашою" блондинкою тусуються біля Утосу і на прилеглій території.
angey Показати IP 29 Вересня 2011 19:27
давно пора позбутися бродячих псів, стерилізовані теж кусаються
мешканцям Показати IP 29 Вересня 2011 21:04
я вам щиро бажаю передохнути всім двором, як потравлені вами собаки
Good Показати IP 29 Вересня 2011 21:18
Так, забирайте собі тих псів та й бавтеся з ними, а блондинка вас навідувати буде))))
Для Юрка Показати IP 29 Вересня 2011 21:50
Юрко-дурко, ти просто хвора людина, садюга. Так же колись і з тобою буде, згадаєш моє слово.Травити собаку, щоб вона вмирала мущеницькою смертю, це злочин. За це повинно бути покарання для всіх. На даний час тільки покарання Господнє, там відпосиш Юрко, що ти творив. І це не буде тобі прощено.
Vigilante до Для Юрка Показати IP 30 Вересня 2011 00:50
О, в хід пішли особисті образи. Зразу впізнаю "любителя бідних собачок". Не Вам тут про Бога говорити, людиноненависник...
Бомба Показати IP 29 Вересня 2011 22:46
від тих зграй собак давно вже потрібно здихатися в любий спосіб.
Вам Показати IP 30 Вересня 2011 09:05
люди, чи ви скажені? це ж дикість, труїти чи усипляти здорових та не злих собак, які не завдають шкоди. на собак пишуть доноси гицелям, бо ті перепиняють після роботи і просять хдіба. а ше в нас є бомжі й цигани, які теж перепиняють і просять грошей. від цих зграй теж будемо позбуватися в такий спосіб?
Лучанка Показати IP 30 Вересня 2011 10:31
Я думаю, що ніхто не збідніє, якщо щось зі свого столу вділить для собачки. Та собачка його ніколи не вкусить. Я ділюся з собаками останньою їжею. У великі морози виношу гарячу їжу на вулицю, щоб погрілися. Отримую від цього велике задоволення. Ці тваринки завжди мене радісно зустрічають. Сусіди спеціально купляють курячі лапки і Бог їм за це віддячить сторицею. Будьде мідріші та милосердніші, ви ж люди!!!
Spaceman до Лучанка Показати IP 30 Вересня 2011 11:29
В Германії з Вас за підкорм бродячих собак злупили би такий штраф, що Ви би потім десять разів подумали, перед тим як таке робити. "Собачки" радісно зустрічають не Вас, а їжу, яку їм несуть, і неважливо хто. Коли вже наші люди навчаться думати головою, а не місцем, на якому сидять?
! Показати IP 30 Вересня 2011 12:32
"а ше в нас є бомжі й цигани, які теж перепиняють і просять грошей. від цих зграй теж будемо позбуватися в такий спосіб?" Однозначно і давно пора. От гуляеш часом собі містом, думаеш про щось приємне, а тут ,звідки не візьмись, якась б---дь циганська чи бомжацька причепиться, наговорить всякої дурні і не просить, а просто таки вмимагає в тебе гроші,і я зобов"язаний це терпіти? Та якого х..., власне.
Elvis Показати IP 30 Вересня 2011 13:18
Можливо, комусь стане в нагоді. Собачатина, тушёная в чесночном соусе(6). Для приготовления этого блюда обычно используют собачьи лапы. Охлажденное после обработки в кипящей воде мясо тщательно освобождают от жира и плёнки. Освобождают от костей и нарезают кусочками размером 3-3,5 сантиметра. После чего на сутки замариновывается в смеси натёртых на тёрке чёрной редьки и хрена. На 1 килограмм мяса 0,3 килограмма тёртой редьки и 0,2 килограмма тёртого хрена. На дно чугунного котелка объёмом 3-3,5 литра выливаешь 150 миллилитров воды и порцию чесночного соуса(6). Тщательно перемешивая, доводишь смесь до кипения. Ложишь в котелок 2 килограмма замариновыванной в смеси тёртых на тёрке чёрной редьки и хрена собачатины и две столовых ложки с верхом хорошо промытого риса. Перемешивая, опять доводишь до кипения. Кипятишь в течение 10-15 минут. После этого убавляешь огонь, добавляешь в котелок половину кофейную ложки с верхом молотого мускатного ореха, половину чайной ложки с верхом молотого имбиря, четверть кофейной ложки без верха молотого красного (в крайнем случае, оранжевого) шафрана и половину чайной ложки без верха молотого зелёного чайного листа. Соль и лавровый лист - по вкусу. Можно бросить в котелок по 5-7 горошин розового, чёрного и белого перца. И тушишь в течение двух часов на очень медленном огне, добавляя, по мере выкипания, воду. За полчаса до окончания приготовления блюда ложишь прямо сверху на мясо 0,5 килограмма мелко порезанных сырых грибов. Лучше - вешенку, но можно и шампиньонов. Блюдо можно подавать на стол с любым гарниром или без гарнира, под любым соусом по вкусу. Я предпочитаю либо под своим "Фирменным чесночным соусом" (7), либо под тем же чесночным соусом, в котором оно и тушилось.
я Показати IP 30 Вересня 2011 13:41
складається враження, що у Луцьку найбільшою проблеиою є бездомні собаки, саме тому міська влада, яка, до речі, представляє інтереси усіх лучан: ітих хто любить чотирилапих, і тих хто не любить, дозволяє собі безапеляційно вирішувати так як їй хочеться. А громада, яка складається із любителів тварин, нехай собі виступає?! Головне, що у Спецкомунтрансі можна буде брати скільки хочеш талонів на бензин, який списуватиметься під боротьбу із собаками. Адже і нині чиновник міськради їзьдять на пальному згаданого підприємтсва. Правда заправляють тим пальним власні іномарки. і, змилуйтеся, бо у нас навкруги все у ідеальному порядку. Подивіться, які відремонтовані дороги, підїзди у житлових будинках. Лишилося, як ви розумієте, одна проблема – знищення бездомних собак, лави яких постійно поповнюються викинутими на вулицю чотирилапими. лучанами і не тільки. головне, що процес цей постійний і триватиме завжди, а значить існуватиме спеціальна служба, під яку можна чимало матерального списати. А бездомні пси були у всі часи і навіть тоді, коли щодня вулицями сновигали бригади гицелів. У чому ж ефективність такої роботи у можливості щось списати або щось вкарсти?
я з луцька Показати IP 30 Вересня 2011 22:04
Дана здуріє.
Людина Показати IP 2 Жовтня 2011 11:36
Мене просто дивує жорстокість людей. Що від вас доброго можна чекати? Хто вб'є безневинну тварину, той може і вбити людину. То мабуть треба і вас позбапвлятися таким же способом, усиплянням.
Тільки ЗА Показати IP 2 Жовтня 2011 15:16
Місто для проживання людей і влада має дбати за безпечне проживання городян. А кому шкода собачок - заберіть їх в свої квартири, будинки і доглядайте, якого **я ви їх назад випускаєте? Якщо бомж вкусить людину - його наша славна міліція зловить і ізолює/посадить/накаже, а якщо ваша бездомна собачка вкусить - хто відповідає? Діана Нововарчук? собаче товариство? відповідає наш славний мер саме до нього звертаються з скаргами, вимогами.
Зоро Показати IP 2 Жовтня 2011 17:04
За що ви за? За вбивство? Якщо Ваш славний мер відповідає, то зверніться до нього, щоб створили притулок для бездомних собак. Їм всім пофік ваші звернення, або звернення інших мешканців. Якщо не вірите, раджу звернутися особисто і тоді зробите правильний висновок.Причому з будь-якого питання, всерівно отримаєте відписку. А якщо Вас вкусить, як Ви пишете бомж, то куди б Ви не зверталися, Ваша "славна" міліція хіба може Вам напіхати, щоб більше не зверталися. До речі правильно зробила б, можливо Ви б жили реальним світом. А реальний світ дуже жорстокий та не справедливий. То не відігруймося на безневинних собаках, вони такі ж живі, як і люди.
105 Показати IP 2 Жовтня 2011 17:09
Можливо і правильно пише "Тільки ЗА", що місто для проживання людей, але скільки в тих людях зла один до одного. А скільки є бомжів та їх подібним , які гірше собак, все псують, марнують і приносять місту тільки негативні емоції.Їх що теж відстрілювати або усипляти? А можливо створити бомжацьке товариство? Я вважаю, що Діана Нововарчук - це людина, яка гідна подяки.
до Elvis Показати IP 3 Жовтня 2011 02:30
фууууууууууу! бееееееееееееее! Собачатина, тушёная в чесночном соусе(6). Можливо, комусь стане в нагоді? жах!
Elvis Показати IP 3 Жовтня 2011 16:00
Жах - це реалії нашого життя. А собачатина в соусі - це лише їжа. І не таке люди їдять, і нічого, живуть якось.
Тільки ЗА Показати IP 4 Жовтня 2011 10:59
1.для Зоро. В нас колись на вулиці за 5 м !!!!від будинку відкрили собачий притон, відкрили в приміщенні взятому в оренду під офіс (напевне собаки мали бути секретарями), навезли собак (те що вигулювали під вікнами то і так зрозуміло, відповідно зявились собаче лайно по вулиці, які ніхто не прибирав і НЕ ЗБИРАВСЯ прибирати, а сміття з собачника (трупи задохликів куди дівали?) викидалось разом з усім )на запитання до працівників ХТО ви? ЗВІДКИ? ДОЗВОЛИ? ХТО ВАШ КЕРІВНИК? дайте ном.телефону, познайомимось ви нам може розкажете, покажете і т.п. на нас дивились пара очей і ВСЕ, мовчать. Оце стиль роботи наших собачників -ПРИЙШОВ НАГАДИВ і ПІШОВ. Умови для тих собак були не тошо собачі а в 100 разів гірші - для них смерть від усипляння то було б щастям. І ми звернулись в міську раду і ВОНИ допомогли - отой бомжатник-собачник нафіг подівся.2.Якого дідька міська рада має підтримувати за кошти пл.податків роботу (діяльність) вашого притулку? Ви своїми діями проблему знімаєте? ні! Ви собак накормили, відмили, полікували і випустили. в якій країні ще так роблять? приклад? З притулку або в добрі руки або в собачий рай. ТОМУ Я ЗА таке вирішення цього питання бо ви за останні 5 років тільки волаєте дайте нам на притулок. самі заробіть або поділіться до вас там у прит. приїжджали не бідні люди. ТОМУ РОМАНЮК ВПЕРЕД!!!!
Йоко Показати IP 6 Жовтня 2011 00:07
всем сволотам, которые только умеют открывать рот и изрыгивать свои "бесценные" мысли желаю только одного - в следующей жизни стать бродячими псами!!!!
Олег Показати IP 17 Жовтня 2011 01:19
с собаками по ул.Шевченка постараемся разобраться (отловить) в ближайшее время.А всем,кто за "эвтаназию" собак,скажу следующее: самое понятие эвтаназии подразумевает безболезненное усыпление животного,а поскольку для этого на даный момент применяют детелин (точно не помню название),то собака при полном сознании таряет способность дышать.В таких случаях агония собаки может продолжаться часами.И часто за этим наблюдают дети.Лекарсто же которым можно безболезненно усыпить собаку,если правильно помню- теопентал натрия,стоит дорого и отнесено к наркотической группе. А вообще желать смерти живому существу может только ущербный человек.И в словосочетании "собачья жизнь" главное слово жизнь.Да,некорректно сравнивать собак с людьми,но убивать собак... Вы же надеетесь что кто-то это сделает за вас,или для вас.А многие бы сумели сами убить собаку? Если да,то грош вам цена в этой жизни. А по-поводу приюта для собак... Кто вам сказал,что власть его построила?! Если кто-то разбирается в этом,то пусть поедет и посмотрит,что построили.Может тогда угомонитесь немного.И не трогайте волонтеров: там работают люди у которых еще не очерствели сердца,которые еще умеют сострадать.Работают круглосуточно и бессплатно.Вкладывают свои силы,время,эмоции и деньги в спасение жизни животных,и в ваше спокойствие.А то,что медленно отлавливают собак,так в том спрос с горсовета: построено 20 вольеров (кто их строил представление не имел что такое вольер для собаки).20 вольеров -это 60-80 собак максимум,а расписали,что чуть ли не собачий рай построили на 400 собак.Каджый день приют принимае новых собак,а помещения для них строят за свой счет волонтеры.И вообще: хватит трындеть о том,о чем не знаете.Подорвите свой зад из теплого кресла и наведайтесь в этот самый приют для собак.Хотя... Что вам там делать со своими прогнившими сердцами и окостеневшами душами.Так и дальше сидите за компьютерами и клацайте по клавишам,если это все на что вы способны в этой жизни.
Anonymous Показати IP 25 Грудня 2013 14:45
о боги!!! наконец то услышали мои просьбы о усыплении этих бездомных животных .... прочитав выборочно весь этот диалог кто за и кто против ..... кто любит собак так заберите их себе домой !!! кто против я с вами ... я бы сам лично усыплял бы этих собацюр а то последнее время они бегают большими стаями по 5 -7 штук .... и не дают спать и ходить и вообще мешают в этом и так не простое время .. лично я никогда не кормил и кормить не буду бездомных собак ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus