USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У мерії ще не знають, чи їздять маршрутки за GPS

6 Лютого 2012 12:35
Минулоріч мер Луцька Микола Романюк доручив до 1 лютого 2012 року обладнати міські маршрутівки системами GPS. Для того, аби перевірити стан виконання цього доручення, в мерії зберуть спеціальну нараду.
Про це 6 лютого у коментарі «ВН» розповів заступник міського голови Василь Байцим.
З його слів, достеменно невідомо, чи всі перевізники обладнали транспортні засоби GPS. «В когось працює, в когось не працює. Мені 2-3 перевізники показували, що працює», - зауважив посадовець.

Натомість Байцим повідомив, що 9 лютого в муніципалітеті відбудеться спеціальна нарада, під час якої підприємці розкажуть про виконання доручення Романюка.

Водночас він розказав про проблемну ситуацію, яка виникла в галузі перевезень пасажирів. Мовляв, підприємці, які обслуговують міські маршрути, обладнають автобуси системами GPS, а на приміських маршрутках цього не зроблять. «В нас є приміські маршрути, які пересікають місто, копіюючи певною мірою маршрутки міські. Ми боїмося, що цю систему треба вводити повністю не тільки в Луцьку, але й по всій Волині», - стверджує посадовець.

Також він згадав про рішення виконкому, яке забороняло рух приміського транспорту по Луцьку. «Ми його прийняли з міркувань транспортної та екологічної безпеки, оптимізації та ефективності руху транспорту. Нині ж ми змусимо міських перевізників їздити строго по графіку, і вони будуть їздити строго по графіку, а приміські будуть на пару хвилин швидше за них їздити і створювати певний хаос», - каже Байцим.

Насамкінець він розповів, що з підприємцями, які таки не встановлять GPS, припинятимуть співпрацю. «В угоді з кожним перевізником вказано, що якщо вони не виконають пункти щодо забезпечення диспетчеризації та GPS-навігації, то з ними договори будуть розірвані», - додав заступник мера.

Нагадаємо, минулого року підприємство «Візор» виграло тендер на облаштування в луцьких маршрутівках системи GPS.
Однак, міські перевізники неодноразово заявляли, що візорівське обладнання та програмно-апаратний комплекс підтримки цієї системи - занадто дорогі.


Зрештою, саме через певний опір підприємців системи GPS не вдалося встановити як планувалося до 1 січня. Тож, 27 грудня 2011 року Романюк провів нараду з перевізниками, під час якої вдалося досягнути домовленості про обладнання системами GPS до 1 лютого 2012 року.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Я з Луцька. Показати IP 6 Лютого 2012 12:39
Нічого такого не буде і ні з ким договори не розірвуть. Ще на міжгород поставте, робити більше немає чого. Я майже всіма маршрутами користуюсь і в мене проблем ніяких, ніколи не має. А це просто найгостріша проблема, яка є в нашому місті. Дурдом.
Інна Показати IP 6 Лютого 2012 13:46
Що дасть пасажиру ця навігація? Нічого. Як я стоячи біля "Лучеська", знатиму, де моя 12-ка? Куди я маю дзвонити, щоб хтось мені повідомив, чи скоро вона буде? Дурня це все. А от якийсь аналог електронних квитків не завадив би. І це було б для споживача потрібно. Бо оте передавання грошей вже відверто піднадоїло.
Лучанин до Інна Показати IP 6 Лютого 2012 17:06
Цей моніторинг, а не навігація, не для пасажира, а для контролю наявності машин на лінії - для чиновника, скажімо. Сучасні прилади, які продаються в Києві, дозволяють підключити до них і системи електронних квитків і систему підрахунку кількості пасажирів. Відповідно, інформацію про це можуть отримувати в режимі реального часу в пункті контролю. Де Ваша 12 Ви не повинні знати - той хто контролює повинен побачити що машини немає на маршруті і прийняти міри щоб виправити цю ситуацію. І якщо чесно будуть контролювати, то і дзвонити не треба буде кудись.
Олена Голєва Показати IP 6 Лютого 2012 14:59
Як на мене , то це елементарна корупційна схема від початку (Візор) і до кінця ( "розірвати договір чи не розірвати?" - подумав начальник транспортного відділу):)
Лучанин до Олена Голєва Показати IP 6 Лютого 2012 17:07
100%
Я з Луцька. Показати IP 6 Лютого 2012 15:37
На рахунок Візора я повністю згідна, це така шарашкіна контора, що слів не має. Говорю, як користувач їхніх послуг, до підписання договору говорять одне, а 10 ст. читати не хочеться, як завжди. А зараз відчепитись не можна, постійно якась плата незрозуміла, то штрафні санкції за один прострочений день платежу. Ну, одним словом не можу дочекатись коли кінчиться цей договір і щоб від них відчепитись.
Олена Голєва до Я з Луцька. Показати IP 6 Лютого 2012 15:44
Подивіться,чи немає в договорі пункту про те,що якщо Ви їх не попередили про Ваше бажання не продовжувати з ними "співпрацю", то договір продовжуєтья автоматично на тих самих умовах на той самий строк
Дмитро до Олена Голєва Показати IP 7 Лютого 2012 09:41
Вже б хоч мовчала в тряпочку, дєятєль.
Лучанин Показати IP 6 Лютого 2012 17:21
Якщо до Нового року я ще зустрічав в деяких поодиноких маршрутках пародію на GPS-монітоинг, то за останні 2 місяці жодної! Чому треба вводити GPS-моніторинг і на приміських маршрутках через міські мені не зрозуміло. Я вважав що мова йдеться про якісне обслуговування пасажирів, я тепер на 100% впевнений що мова знову про гроші, а на пасажирів наср... Якщо я користувався раніше 9 (4, 24, 19, 25...), то і зараз буду. Єдине що треба мені - це те щоб я міг сісти на останній чи перший рейс, для прикладу, а в цілому - щоб не було пропущених рейсів, щоб водії доїзджали до кінцевої зупинки, а не куди задумається. Система Візора - це нововинайдений ровер з трикутними колесами! Саме з ними толку не буде. Чому ж не можна закупити нормальне обладнання? А моніторинг повинен проводити Дячук з своїм відділом, а не стороннє підприємство. Повинен бути контроль і вплив!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus