USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Україна повністю припинила електропостачання до так званої «ЛНР»

25 Квітня 2017 10:31
У ніч на 25 квітня "Укренерго" повністю припинила енергопостачання на тимчасово неконтрольовані території Луганської області.

Національна енергетична компанія "Укренерго" у ніч на вівторок, 25 квітня, відключила непідконтрольну Києву територію Луганської області від енергопостачання. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив глава компанії Всеволод Ковальчук.

"Цієї ночі повністю припинене енергопостачання на тимчасово неконтрольовані території Луганської області", - написав глава "Укренерго". Інших подробиць Ковальчук не повідомив.



За інформацією заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгія Туки, борг компанії "Луганське енергетичне об'єднання" за спожиту на неконтрольованій території Луганської області перед ДП "Енергоринок" становить близько 2,6 мільярда гривень (з загального боргу 5,2 мільярда гривень), а борг "ДТЕК Донецькобленерго" за поставлену на неконтрольовану частину Донецької області становить менше 0,5 мільярда гривень (з загального боргу 5,8 мільярда гривень), повідомляє Deutsche Welle.

Саме цим фактом заступник міністра пояснює рішення обмежити перетоки електроенергії, насамперед на неконтрольованій території Луганської області.

Між тим у самопроголошеному утворенні "ЛНР" невдовзі після припинення Україною енергопостачання заявили, що відновили подачу електроенергії до більшості районів Луганська, а глава псевдо республіки Ігор Плотницький пообіцяв, що "ЛНР" не залишиться без світла, якщо Україна припинить подачу електроенергії, повідомив "Інтерфакс".

Нагадаємо, 15 березня 2017 року Рада національної безпеки і оборони України фактично узаконила торгову блокаду Донбасу, ухваливширішення припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення.

Один із перших учасників блокади торгівлі з ОРДЛО, доброволець батальйону «Донбас» волинянин Богдан Пташник нещожавно в коментарі розповів Інформаційному агентству Волинські Новини розповідав, як після введення "Роттердаму+" українці, сплачуючи за комунальні послуги, фактично на 47% фінансують так звані «ДНР» та «ЛНР».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 25 Квітня 2017 14:09
Побачимо чи скинуть нам в проплаті на комунпослуги ці так звані 47%. Дуже цікаво.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus