USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Тарифи на комуналку: як українці платять данину терористичним ДНР та ЛНР

20 Квітня 2017 18:07
Учасники блокади торгівлі з окупованими територіями готуються до другого етапу блокади, який передбачає не лише перекриття залізничних магістралей з Росії й так званих «ДНР» та «ЛНР», а й врегулювання тарифів для населення: з’ясувати, чому вони завищені і як зробити так, щоб вони стали нижчими.

Про це розповів Інформаційному агентству Волинські Новини доброволець батальйону «Донбас» волинянин Богдан Пташник, один із перших, хто став учасником торгівельної блокади.

Як відомо, у блокаді торгівлі з окупованими територіями Донбасу з перших днів активну участь беруть і волиняни. Зокрема, камінь-каширські ветерани АТО були першими з тих, хто облаштовував редут та зупиняв потяг на гілці Луганськ—Лисичанськ—Попасна біля населених пунктів Гірське, Золоте. До речі, перший редут був названий на честь Богдана Пташника, який воював у лавах батальйону "Донбас" і був поранений.

Богдан Пташник

Нещодавно була створена Бахмутська Січ: на Бахмутському редуті прихильників торгівельної блокади з ОРДЛО ввели пропускний режим, встановили додаткові намети. На Бахмутській Січі чергують і волиняни. Як розповів Богдан Пташник, щойно волинські хлопці повернулися з чергування, незабаром їдуть туди знов.

ВІТЧИЗНЯНЕ ВУГІЛЛЯ

Активісти, які блокують поставки вугілля з окупованих територій та Росії, вимагають налагодити належним чином видобуток вітчизняного вугілля.

Якщо щось перекривається, пояснює Богдан Пташник, відпрацьовується інший варіант. Якщо перекривається канал торгівлі вугіллям – воно має бути замінене вітчизняним вугіллям, зокрема й волинським.

Натомість на вугільних шахтах Волині та Львівщини відбувається відвертий саботаж. Нагадаємо, про це говорив у Луцьку народний депутат України Семен Семенченко, один із прихильників блокади торгівлі з окупованими територіями Донбасу, в ефірі програми Протилежний Погляд LIVE 7 квітня, повідомляє Конкурент.

"Чому волинські і львівські гірники не можуть наростити видобуток вугілля, отримати фінансування, відновити основні засоби? Чому 10-та шахта в Нововолинську, яка може видобувати мільйон тонн вугілля в рік, досі не запущена. Іде системний саботаж – і це один з проявів російської агресії", – зазначав нардеп.

ПЛАТИМО ДАНИНУ ТЕРОРИСТИЧНИМ ДНР ТА ЛНР

Богдан Пташник також розповів, як після введення "Роттердаму+" українці, сплачуючи за комунальні послуги, фактично на 47% фінансують так звані «ДНР» та «ЛНР». Нагадаємо, в тарифах теплової генерації, яка спалює вугілля і виробляє електроенергію, закладено вартість тонни вугілля у розмірі майже 2900 гривень. Але вугілля купується за внутрішньо українською ціною, яка значно нижча за цю суму.

Так, на фоні космічного здорожчання тарифів спостерігається парадокс. «При тому, що Роттердам+ в тарифи врахований, і людям приходять платіжки з космічними сумами, із екранів телевізорів постійно говорять, що ми повинні купувати вугілля в «сєпарів», мовляв, тільки воно дешеве», - зазначає Пташник.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЗА ТАРИФИ, ЯКІ СПЛАЧУЮТЬ УКРАЇНЦІ, ВУГІЛЛЯ МОЖНА БУЛО Б ВОЗИТИ З БУДЬ-ЯКОГО КУТОЧКУ СВІТУ

Згідно з офіційними висновками СБУ, 47 %, які витрачалися на закупівлю вугілля, повертаються на фінансування так званих ДНР/ЛНР. Таким чином, з кожної тисячі гривень, сплаченої за комунальні послуги, 470 гривень фактично кожен українець віддає терористам. Ми платимо данину терористичним ДНР та ЛНР. Натомість, якщо ми будемо розвивати вугільну галузь, наприклад, на Волині, і використовуватимемо вітчизняне вугілля, суми в наших платіжках будуть втричі меншими.

Про те, що, купуючи вугілля з окупованих територій, ми фінансуємо тероризм, говорив раніше і голова Волинської обласної ради, член президії політради УКРОПу Ігор Палиця.

«Ми розуміємо, що по той бік – на тимчасово окупованих територіях, знаходяться наші громадяни України. Тому гуманітарні вантажі під контролем ОБСЄ повинні туди надходити, аби люди не вмирали з голоду, холоду, мали ліки. Але ми повинні припинити купувати вугілля, електроенергію з тих територій. Тому що так ми фінансуємо тероризм», - заявляв Ігор Палиця в ефірі каналу «Нова Волинь» 3 лютого.

«Замість того, аби купувати південноафриканське вугілля за ціною «Ротердам+», яка закладена в тарифі, ми купуємо за цю ж ціну – «Ротердам мінус» з ЛНР та ДНР», - додав він.

Богдан Пташник зазначає, що така ситуація виникла внаслідок невдалої політики правлячої партії й особисто президента.

«Поки цей президент, ця влада буде – то так і буде», - підсумовує він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Кастрюлька Показати IP 20 Квітня 2017 18:40
Зато в Ростов стабильно отправляют 200 с минусом
Анонім Показати IP 20 Квітня 2017 19:49
а навіщо туди возити гуманітарку, виплачувати пенсії і т.д. ? якщо вони визнають державу Україна, то нехай переїзджають на її територію. облаштування їхнього життя обійдеться дешевше. в світі повно країн де можна купити вугілля, та й своє на заході можна добувати. але декому цікаво ловити грубу рибу в мутній воді
Соломія до Анонім Показати IP 20 Квітня 2017 20:54
Так треба людям надати рівноцінне житло на Україні, та створити умови проживання, грошей дати "підйомних", тоді може і переїдуть, та шахтарі Донецькі вугілля нам і здобудуть!
Анонім до Соломія Показати IP 20 Квітня 2017 22:19
ви що думаєте що ті люди які переіхали сюди змінили свою думку , я розчарую-ні , хоча в голос це не говорять але переконати іх неможливо ,а ідуть сюди бо там мабуть гірше а не з політичних мотивів , з переконаннями люди виіхали звідти в 2014 , наведу приклад рідна тітка з волинськоі обл. родом , живе в донецьку, отримує пенсію російську приізжає отримує украінську платить за світло 60 гривень в місяць і так же комуналка і газ ,при тому яро в душі підтримує АПАЛЧЄНІЄ ,і побачивши які тарифи тут вона ніколи не почне кричати ми Украіна , так що іх простіше відгородити
лола Показати IP 24 Квітня 2017 10:00
та коли цей балаган закінчиться людям вривається терпець.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus