USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Укріплюють позиції та складають пісні: як волинські тероборонівці облаштовують побут на українсько-білоруському кордоні

9 Січня 2023 10:06
За 10 місяців повномасштабної війни волинські тероборонівці укріпили позиції на українсько-білоруському кордоні. Нести службу бійцям допомагають тварини, музика і спеціально облаштовані бліндажі.

Суспільне побувало на позиціях тероборони на Волині та розпитало бійців про те, як вони відпочивають у перервах між виконанням військових завдань.

Нині бійці живуть у польовому наметі. Тимчасове помешкання з дерева обладнали власноруч. Тут є буржуйка для обігріву та приготування їжі, розказує військовослужбовець Вадим.

«Зробили підлогу, щоб пилу не було, оббили. Тепло, аби не лінувалися дрова підкладати. Хто що краще готує, той стає і куховарить. Сьогодні насмажили свіжини», – розповідає військовий.
Читати ще: Це суцільні мінні поля, – генерал описав підготовку до можливого наступу з Білорусі

Молодший сержант Анатолій захищає Україну з 26 лютого. З собою у військо взяв домашню кішку М'яту, яка тепер полюбляє лазити по деревах та спати на тапчані в польовому наметі.
«Удома трошки шкоду робила. Приїхала сюди на перевиховання. Шкоди вже немає такої, мишей ловить. Буде тут з нами до Перемоги», – каже командир кулеметного відділення Анатолій.

Читати ще: Шансів у ворога – пройти два метри в землю: як на Волині тероборона охороняє кордон із Білоруссю

Другий місяць несе службу разом з тероборонівцями пес на кличку Міна. Військові жартують, що коли він був цуциком, постійно плутався під ногами і його усі обходили, щоб не наступити, як на міну.
Сцену на бліндаж змінив 52-річний військовослужбовець Федір. Він – професійний музикант. Тепер разом з побратимами біля вогнища грає та співає.
Боєць каже: під час служби знаходить час для написання пісень: «До війни не писав, а тут сам відкрив у собі талант. Натхнення приходить, коли стоїш в наряді у нічну зміну: тиша, тоді щось в голові прокручуєш – і може так прийти кілька рядочків».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Підпільник Кіндрат Показати IP 9 Січня 2023 16:03
Може це і "ложка дьогтю" але... Гляньте в яких бліндажах і окопах перебувають сьогодні вояки під Бахмутом і Соледаром і у вас зникне бажання показувати як воюють на білоруському кордоні...(((.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus